iee | Annals
3885
page-template-default,page,page-id-3885,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Annals

Els Annals de l’Institut d’Estudis Empordanesos és la seva publicació principal i més emblemàtica, de caràcter miscel•lani. El primer volum es va publicar l’any 1959 i tot i que a l’inici la seva aparició no va ser continuada, a partir de l’any 1976 ha esdevingut anual. En aquesta etapa, molt números van ser monogràfics: el volum 2 es va dedicar a les Notícies històriques de Figueres d’Eduard Rodeja; en volum 3, ho fou dels Jocs Florals; el volum 8 es va dedicar al Port de la Selva; el volum 10 es va dedicar a la commemoració dels 100 anys de ciutat.

Des de l’any 2008 (volum 39), la Junta va aprovar la publicació d’un dossier temàtic que permet aprofundir amb diversos treballs un tema concret. Aquesta línea es va inaugurar amb motiu del centenari de les excavacions d’Empúries.

El conjunt d’articles que s’han publicat als seus números constitueix, sense cap mena de dubte, una autèntica enciclopèdia sobre el coneixement i la cultura de la comarca de l’Alt Empordà, l’àmbit territorial que li és propi.

A més a més del dossier, en els Annals hi ha diverses seccions fixes: ciència, geografia, arqueologia, història, art, literatura i la de ressenyes sobre tesis doctorals i llibres que han publicat sobre temàtica empordanesa.

Des de l’any 2001 es publiquen els treballs premiats amb el premi Albert Compte, destinat a treballs de recerca d’estudiants de batxillerat centrats en temes d’humanitats i des del 2013, la convocatòria s’ha unificat amb els treballs de ciències i medi ambient, dedicats a Josep M. Álvarez.

Per facilitar la consulta, en el número 21 de l’any 1988, Albert Compte en va publicar un índex, que l’any 1997 (volum 30), Inés Padrosa va actualitzar. Actualment, la consulta dels treballs i la seva descàrrega en format PDF és possible al portal RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert) (www.raco.cat).

La publicació dels Annals es finança amb les quotes dels socis, amb l’ajut de patrocinadors i del Patronat Eiximenis, òrgan depenent de la Diputació de Girona.

NORMES definitiu

Consulta els Annals publicats al Raco