iee | Conferència Lluís Serrano, 25 de juny
4062
post-template-default,single,single-post,postid-4062,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Conferència Lluís Serrano, 25 de juny

Conferència Lluís Serrano, 25 de juny

Posted by iee in Agenda

Lluís Serrano Jiménez (Figueres, 1975) és doctor en Història per la Universitat de Girona amb la tesi Els tancaments de terres a la Catalunya del segle XIX (2015), i Màster, també per la UdG, en Iniciació a la Recerca en Humanitats: Història, Art, Filosofia, Llengua i Literatura (2008), amb el treball Els bans al segle XIX a Catalunya: tancament de finques i conflictes. Ha col·laborat en el projecte “Els masovers de la regió de Girona, 1930-2000” dins del projecte “Memòria d’un món rural en transformació”, coordinat per Enric Saguer de la UdG i de l’Associació d’Història Rural (2006-2008). També ha col·laborat en el projecte, coordinat a Catalunya per la Universitat Autònoma de Barcelona, sobre l’elaboració del Diccionario Biográfico de los Parlamentarios Españoles (1810-1854). És membre del grup de recerca d’Història de les Societats Rurals.

Ha obtingut diverses beques: beca de col·laboració Ministerio Educación curs 2006-2007 (per la reproducció de textos en Web de Pierre Vilar en el Departament de Geografia, Història i Història de l’art de la Universitat de Girona); beca de participació en l’acció complementària EXPLORA: “Eppur si muove. De la propiedad como idea a la idea de la propiedad como obra”, coordinat i dirigit per Rosa Congost de la Universitat de Girona (2007); i, juntament amb l’Albert Pons, se li va concedir la beca d’estudi per a la commemoració del bicentenari de la guerra del Francès del Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona amb el títol: “Afrancesats i guerrillers: Revolució a la regió de Girona (1808-1814)”. Ha participat en diferents excavacions arqueològiques de diferents períodes i és col·laborador habitual de la revista Alberes.

La conferència tractarà sobre les estratègies dels propietaris per excloure als altres d’altres usos i pràctiques com la cacera, la pastura i recollir llenya. Veurem les pràctiques de propietat més enllà de les lleis, perquè a través d’aquestes no es poden explicar correctament les realitats socials i històriques. El resultat territorial ha estat una desigual distribució geogràfica que, en les fonts estudiades, ens assenyala la Catalunya dels masos, especialment al nord-est, com la zona més significativa en la pràctica dels tancaments de terres. La dissertació tindrà mostrarà especial atenció als protagonistes de l’individualisme agrari a l’Alt Empordà.

Serrano_1

Serrano_2

Dues imatges del conferenciant, Lluís Serrano.

 

 

21 Jun 2015 no comments

Sorry, the comment form is closed at this time.