iee | Conferència d’Anna Cazurra, 22 de juny
4725
post-template-default,single,single-post,postid-4725,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Conferència d’Anna Cazurra, 22 de juny

Conferència d’Anna Cazurra, 22 de juny

Posted by President in Agenda

Anna Cazurra inicià la seva formació musical en el Conservatori Superior de Música de Barcelona, on estudià piano i violí i, posteriorment, composició i orquestració. També va estudiar la carrera de musicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, on va obtenir el doctorat l’any 1992, especialitzant-se en la música del Barroc espanyol.

Ha estat professora de Musicologia i Composició a la Universitat de Barcelona, ​​la Universitat de Tarragona, la Universitat Catòlica de València i al Conservatori Superior de Música de València. Ha rebut encàrrecs d’institucions musicals de prestigi, i tant la seva obra creativa com la musicològica han guanyat reconeixement, tant a nivell nacional com a l’estranger. Ha guanyat importants premis i reconeixements, com el Premi Frederic Mompou (el 1995 i 1998), el Premi Caixa de Sabadell Fundació, la  Distinció per a la Promoció de la Investigació de la Universitat, atorgat per la Generalitat de Catalunya, etc. A través dels anys, ha participat activament en festivals nacionals i internacionals de música. La seva compositiva editada i enregistrada en CD´s inclou obres per a piano, conjunt de cambra, veu, orquestra, i posada en escena de teatre musical.

El juny del 2001 va ser guardonada amb una Distinció de la Generalitat de Catalunya, en reconeixement a la seva trajectòria investigadora. L’any 2003 va ser nominada Composer-Scholar in Residence per la City University of New York, institució que va organitzar un concert monogràfic al Carnegie Hall amb obres orquestrals seves l’abril del mateix any.

Paral·lelament a la seva activitat creativa, el seu interès per la reconstrucció històrica de la música ibèrica i per la recuperació del patrimoni musical de compositors espanyols l’ha dut a formar part de diversos projectes d’investigació musicològica. Ha donat a conèixer els resultats de la seva tasca investigadora a diversos congressos i seminaris nacionals i internacionals, i ha publicat llibres i articles en revistes de musicologia de prestigi. Com a musicòloga, els seus interessos se centren en tres línies d’investigació: la música del barroc hispànic, la música catalana en l’època del Modernisme (primer quart del segle XX) i la iconografia musical palesa en els símbols de la tradició cultural catalana.

Com a compositora, el seus treballs recents inclouen la creació de partitures originals i processament digital de música per a dues pel·lícules americanes Mil Mascaras & the Aztec Revenge, dirigida per Jeffrey Uhlmann, i Exes, dirigida per Andy d’Angelo. L’any 2014 va estrenar al Teatre Alfieri de Torí (Itàlia) la seva primera col·laboració per al teatre en compondre la música per a l’obra Le Muse de Rachele Bianchi, de l’escriptora italiana Giovanna Barber. L’any 2015 va estrenar el seu primer concert per a piano i banda simfònica a l’Auditori de Barcelona, interpretada per la Banda Municipal de Barcelona, dirigida per Salvador Brotons, i amb el català Albert Nieto com a pianista. Actualment està creant la música de l’òpera Cañas y Barro, basada en la obra de Vicente Blasco Ibáñez.

 

foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Més informació

 

Video de la conferència

 

foto_1

Oriol Casadevall presenta a la conferenciant, la Dra. Anna Cazurra.

foto_2

La conferenciat va donar a conèixer l’obra del cadaquesenc Joan Duran, en especial dues òperes i dues obertures, música que poguerem escoltar.

12 Jun 2017 no comments

Sorry, the comment form is closed at this time.