iee | Conferències pel Mil·lenari de Sant Pere de Figueres
5404
single,single-post,postid-5404,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Conferències pel Mil·lenari de Sant Pere de Figueres

cartell_cicle_conferències

Conferències pel Mil·lenari de Sant Pere de Figueres

Posted by President in Agenda

L’Institut d’Estudis Empordanesos s’ha sumat als actes de celebració del Mil·lenari de la Parròquia de Sant Pere de Figueres i, juntament amb Atenea, ha organitzat un cicle de conferències sobre la història del temple.

El cicle porta per títol: Recorregut per la història de l’església de Sant Pere de Figueres. Des dels orígens fins al segle XIX.

Totes les conferències es faran a les 19,30 h a l’auditori Narcís Monturiol del Cecle Sport de Figueres.

PROGRAMA:

17 de febrer: Sant Pere de Figueres. La història de l’edifici, per Anna Maria Puig, arqueòloga.

24 de febrer: El treball de la pedra a Figueres a final de l’edat mitjana, per Josep Maria Gironella, historiador medievalista.

2 de març: La música a Sant Pere. Una aproximació històrica, per Jaume Pinyol, historiador especialista en música antiga.

9 de març: Frares, capellans, confraries, relíquies i processons a Figueres (segles XV-XIX), per Joan Ferrerós, articulista i catedràtic de l’Institut Ramon Muntaner.

16 de març: La desapareguda capella dels Dolors de Sant Pere de Figueres, per David Mallorquí, conservador i restaurador de béns culturals.

23 de març: L’església cremada i destruïda, els capellans assassinats. Darrer episodi de l’anticlericalisme empordanès, per Alfons Romero, historiador.

03 febr. 2020 no comments

Sorry, the comment form is closed at this time.