L’Institut d’Estudis Empordanesos s’ha sumat als actes de celebració del Mil·lenari de la Parròquia de Sant Pere de Figueres i, juntament amb Atenea, ha organitzat un cicle de conferències sobre la història del temple, que ha rebut el suport de la Diputació de Girona.

El cicle porta per títol: Recorregut per la història de l’església de Sant Pere de Figueres. Des dels orígens fins al segle XIX.

Totes les conferències es faran a les 19,30 h a l’auditori Narcís Monturiol del Cecle Sport de Figueres.

PROGRAMA:

17 de febrer: Sant Pere de Figueres. La història de l’edifici, per Anna Maria Puig, arqueòloga.

24 de febrer: El treball de la pedra a Figueres a final de l’edat mitjana, per Josep Maria Gironella, historiador medievalista.

2 de març: La música a Sant Pere. Una aproximació històrica, per Jaume Pinyol, historiador especialista en música antiga.

9 de març: Frares, capellans, confraries, relíquies i processons a Figueres (segles XV-XIX), per Joan Ferrerós, articulista i catedràtic de l’Institut Ramon Muntaner.

16 de març: La desapareguda capella dels Dolors de Sant Pere de Figueres, per David Mallorquí, conservador i restaurador de béns culturals.

23 de març: L’església cremada i destruïda, els capellans assassinats. Darrer episodi de l’anticlericalisme empordanès, per Alfons Romero, historiador.

REPROGRAMACIÓ!

Atesa la situació d’alerta per la crisi sanitària generada per la COVID-19, es van haver de suspendre les dues darreres conferències, que s’han pogut reprogramar dins la primera quinzena del mes de juny, tal com veieu en el programa adjunt. Hem d’agrair la col·laboració de totes les entitats implicades, en especial a La Cate, que ha posat els mitjans necessaris per a oferir les conferències en directe, via streaming.

2a_part_cicle_conferencies_Sant Pere

Amb el suport econòmic de la: