iee | Homenatge a l’Eduard Puig Vayreda
4976
post-template-default,single,single-post,postid-4976,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Homenatge a l’Eduard Puig Vayreda

Homenatge a l’Eduard Puig Vayreda

Posted by President in Agenda
foto

(foto David Borrat, Ara.cat)

 

Després d’una vida dedicada als altres, aquest abril ens ha deixat un empordanès singular, Eduard Puig Vayreda (Figueres, 1942-2018). Catorze entitats ens hem unit per dedicar-li un merescut homenatge. Hem triat el dissabte 30 de juny per a portar-lo a terme, en el recinte de la Canònica de Vilabertran. Oferim un concert amb música que a ell li agradava i l’acabarem amb un sopar bufet que ens permetrà fer un brindis de reconeixement amb els vins que tan estimava. Ens agradaria comptar amb la vostra presència, les places són limitades i us heu d’inscriure, fins al 20 de juny, en els llocs que indica el cartell (Presencialment a la seu de la DO Empordà. Av. Marignane, 2 de Figueres o amb un correu a homenatgepuigvayreda@gmail.com). Hi haurà un parlament únic, a càrrec del professor i periodista Jaume Guillamet.

Eduard Puig Vayreda va fer de la seva vida un maridatge d’inquietuds culturals, cíviques, polítiques i enològiques. Generós en la paraula, en l’amistat i en la docència, ara toca retornar-li allò que ens va donar amb la nostra assistència a l’homenatge.

Gràcies en nom dels organitzadors: Institut d’Estudis Empordanesos, Joventuts Musicals de Figueres, Denominació d’Origen Empordà, Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol d’Empordà, Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà, Atenea Agrupació de Cultura, Associació d’Amics de l’Institut Ramon Muntaner, Setmanari de l’Alt Empordà, Òmnium Cultural de l’Alt Empordà i La Cate-Espai Cultural de Figueres. Amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Vilabertran, Celler Cooperatiu d’Espolla i Celler Pere Guardiola i la complicitat de la seva família.

 

HOMENATGE, 30 DE JUNY

Adjuntem unes imatges de record de l’homenatge a l’Eduard Puig Vayreda, que va reunir més d’un centenar de persones, entre amics i famliars. El concert, amb la participació de la mezzosoprano Clara Gifre i el baríton Àlex Sanmartí, acompanyats del pianista Pere Puig, va reunir algunes de les àries d’òpera més apreciades per l’homenatjat. El recital potètic i literàri, per part de Cristina Cervià, va incloure diversos textos entorn del vi, acte que el mateix Eduard tenia interès en organitzar. La rapsoda ens ofereix els textos per torbar-los a llegir (El vi dels poetes). El periodista Jaume Guillamet va llegir un text en record de la figura i la personalitat del seu amic, que podeu recuperar en aquest enllaç (Text_Jaume_Guillamet). L’acte va ser conduit pel periodista Santi Coll i per la presidenta de l’IEE Anna Maria Puig.

Foto_1

L’església de Santa Maria de Vilabertran es va omplir per homenatjar l’Eduard Puig Vayreda. Més de 100 amics varen assistir a l’acte (foto Manel Casanovas)

Foto_2

Un moment de la presentació, a càrrec de Santi Coll, periodista, i Anna Maria Puig, presidenta de l’IEE (foto Manel Casanovas)

Foto_3

El pianista Pere Puig va interpretar “L’última primavera”, d’Edward Grieg, una melodia molt vinculada a la família, que interpretava el pare d’Eduard Puig al violí amb la colla de l’associació de Música (foto Manel Casanovas)

Foto_4

El baríton Àlex Sanmartí va interpretar, acompanyat al piano per Pere Puig, les àries d’òpera “Largo al factotum” (Il barbiere di Siviglia, de Gioacchino Rosini) i “Votre toast” (Carmen, de Georges Bizet), (foto Manel Casanovas)

Foto_5

La mezzosoprano Clara Gifre va interpretar, acompanyada al piano per Pere Puig, les àries d’òpera “Havanera” (Carmen, de Georges Bizet) i “Lascia ch’io pianga” (Rinaldo, de Georg Friedich Händel), (foto Manel Casanovas)

Foto_6

Clara Gifre i Àlex Sanmartí varen interpretar, a duo, acompanyats per Pere Puig, les àries d’òpera “Là ci darem la mano” (Don Giovanni, de Wolfgang Amadeus Mozart) i el popular brindis “Libiamo ne´lieti calici” (La Traviata, de Giuseppe Verdi), (foto Manel Casanovas)

Foto_7

Clara Gifre, Àlex Sanmartí i Pere Puig en acabar el brindis de la Traviata (foto Manel Casanovas)

Foto_8

Cristina Cervià va intercalar entre les àries d’òpera un recital poètic i literari amb textos entorn del vi, d’autors com Baudelaire, López Picó, Salvat Papasseit, Casasses, J. Pla, J. Carner, Marià Manent, JV Foix, Fages de Climent, Margarit i Verdaguer (foto Manel Casanovas)

Foto_9

El periodista Jaume Guillamet, amic de l’Eduard, va dedicar unes paraules en record de l’homenatjat (foto Manel Casanovas)

 

grup_2

Foto de grup amb la família i els intèrprets, i representants de les entitats que varen fer possible l’acte: l’Institut d’Estudis Empordanesos, Joventuts Musicals de Figueres, Denominació d’Origen Empordà, Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol d’Empordà, Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà, Atenea Agrupació de Cultura, Associació d’Amics de l’Institut Ramon Muntaner, Setmanari de l’Alt Empordà, Òmnium Cultural Alt Empordà i La Cate – Espai Cultural de Figueres. També cal agrair la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Vilabertran, el Celler Cooperatiu d’Espolla i el Celler Pere Guardiola (foto Manel Casanovas)

06 Jun 2018 no comments

Sorry, the comment form is closed at this time.