iee | Programa de Joves en pràctiques, 2018
5147
post-template-default,single,single-post,postid-5147,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Programa de Joves en pràctiques, 2018

Programa de Joves en pràctiques, 2018

Posted by President in Agenda

Aquest any 2018 l’Institut d’Estudis Empordanesos ha resultat beneficiari de la subvenció que atorga el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya per a la contractació d’una persona jove en pràctiques, en el marc del Programa operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020, subvenció cofinançada entre la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu.

La selecció dels candidats ha estat realitzada entre un grup de joves inscrits en el Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, que reunien els requisits per al lloc de treball a cobrir. Finalment ha estat seleccionada Cristina Costafoto, graduada en Història de l’Art.

Al respecte d’aquest programa, l’any 2012 el Parlament Europeu emetia una resolució sobre Iniciativa d’Oportunitats per a la Joventut, per tal de fer front a la preocupant situació de desocupació juvenil. Per a recolzar les mesures establertes, el 2013 el Consell Europeu creava l’Iniciativa sobre l’Ocupació Juvenil, amb una dotació de 6.000 milions d’euros per al període 2014-2020. En l’àmbit estatal, Espanya ha posat en marxa un Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (POEJ), en el marc del Fons Social Europeu per al mateix període.

En aquest context europeu i estatal, la Generalitat de Catalunya disposa del document Bases per a l’estratègia d’ocupació Juvenil a Catalunya. El document estableix, entre altres, el finançament que hi destina i tota la programació de posada en marxa i avaluació, així com la col·laboració amb els ajuntaments, el consells comarcals de Catalunya i entitats sense ànim de lucre que estiguin constituïdes i tinguin centre de treball a Catalunya.

Les esmentades bases permeten la contractació de persones amb títol o certificat de professionalitat i que siguin beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunyaper, tal de prestar els seus serveis, sota la modalitat de pràctiques, durant un període de sis mesos i a jornada complerta. Aquestes pràctiques han de servir per adquirir aptituds i desenvolupament professional i experiència en el mercat laboral, sota la supervisió d’un tutor/a. Entre els anys 2016 i 2017 més de 2.000 joves han estat contractats mitjançant aquest sistema.

 

(Pla_pr340ctiques.pdf)

 

05 Nov 2018 no comments

Sorry, the comment form is closed at this time.