iee | Repensem l’Empordà 2020
5513
post-template-default,single,single-post,postid-5513,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Repensem l’Empordà 2020

Repensem l’Empordà 2020

Posted by President in Agenda

L’educació. Un sector estratègic per Figueres

Des de l’any 2018 l’Institut d’Estudis Empordanesos organitza aquesta jornada de debat, que ha tingut un considerable èxit de públic i una àmplia repercussió a nivell de ciutat i de comarca en les anteriors edicions. Per aquesta raó, creiem interessant seguir produint aquest format i continuar amb aquesta iniciativa d’interès social, que enguany s’organitza en dues taules rodones que giren entorn del tema de l’educació dels nostres joves, un sector estratègic que cal considerar i posar en valor per al futur i el desenvolupament de la nostra ciutat.

Les taules estan formades per diferents especialistes de trajectòria consolidada i experiència en el tema, conduïts per un moderador.

10-11h. TAULA NÚM. 1: QUE N‘HAURIEN D’ESPERAR LES FAMÍLIES DE L’ESCOLA / L’INSTITUT? QUINA ÉS L’APORTACIÓ DE LES FAMÍLIES A LES ESCOLES I ELS INSTITUTS?

  • Josep Fernández Menchón, mestre i director de l’Escola Mariàngels Anglada de Figueres
  • Pere Gifre Ribas, professor, ha estat director de l’Institut Alexandre Deulofeu de Figueres

Moderador: Santi Coll, periodista, director del setmanari de l’Alt Empordà

11-12h. TAULA NÚM. 2: PER QUÈ NO HI HA MÉS OFERTA D’ESTUDIS POST-OBLIGATORIS A FIGUERES I COMARCA

  • Quim Bosch, ha estat director territorial d’Educació
  • Lluís Batlle, cap de recursos humans de l’empresa Grup Calsina Carré S.L.
  • Jesús Quiroga, sub-director general d’Ocupació i Territori del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generaliltat de Catalunya

Moderadora: Montse Palma, professora de la Universitat de Girona

El debat se centrarà en analitzar la problemàtica social i econòmica que es genera al voltant de l’educació, amb una mirada sobre l’ensenyament obligatori, però, sobretot, en l’ensenyament post-obligatori. Es tractarà la importància de crear i disposar de cicles formatius ben estructurats que cobreixin les necessitats laborals reals de la ciutat i de la comarca.

L’acte finalitzarà amb una CONFERÈNCIA DE CLOENDA, a càrrec de Xavier Bonal, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, que aprofundirà en el tema de la segregació escolar, una situació que provoca desigualtats en els centres educatius i desemboca en oportunitats de formació desequilibrades i poc equitatives.

Malgrat totes les dificultats que ens ha imposat la crisi sanitària actual, que ens ha obligat a reprogramar l’activitat tal com la teníem prevista a pocs dies de la seva celebració, us convidem a assistir-hi en un nou format virtual.

IMPORTANT: cal inscriure’s al correu info@iee.cat abans del dijous 12 de novembre. Un cop inscrits, rebreu un enllaç per tal de seguir l’acte i poder participar en el debat enviant les vostres preguntes al xat que obrirem.

Amb el suport de:

Podeu veure el desenvolupament de la jornada al nostre canal de Youtube accedint al següen enllaç: https://youtu.be/Cp0t4AunR1o


04 Nov 2020 no comments

Sorry, the comment form is closed at this time.