iee | Setena conversa, Cuartiella vs. Mallol, 19 d’octubre
5116
post-template-default,single,single-post,postid-5116,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Setena conversa, Cuartiella vs. Mallol, 19 d’octubre

Setena conversa, Cuartiella vs. Mallol, 19 d’octubre

Posted by President in Agenda

fbtMercè Cuartiella (Barcelona, 1964). És llicenciada en Filologia per la UB. Ha desenvolupat la seva tasca professional en el camp de la gestió cultural i actualment forma part de l’equip editorial Brau de Figueres.

És autora de diverses peces teatrals. En trànsit (2001) va ser seleccionada com a representant de l’estat espanyol per a participar en el World Youth Theatre 2000 de Londres i fou publicada al número 8 de la revista Escena. Enterra’m a Pequín (2006), fou guanyadora del I Premi Carlota de Mena 2005 i fou estrenada a Barcelona el 2007.

Entre les obres de narrativa que ha publicat esmentem Cuando las cosas van mal (1999; Premi de novel·la curta Ciudad de La Laguna, 1999);  Capitán Verne (Sirpus, 2005), escrita juntament amb Joan Manel Soldevilla; Germans, gairebé bessons (Brau Edicions, 2012; Premi Llibreter de narrativa); L’afer marsellès (Amsterdam llibres, 2014); Gent que tu coneixes (Proa, 2015; Premi Mercè Rodoreda 2014); i la darrera, Flor salvatge (Empúries, 2018).

També ha publicat alguns contes curts i estudis diversos, com ara “Una aproximació a l’obra teatral” dins Carles Fages de Climent (1902-1968), Poètica i mítica de l’Empordà, o 10 anys amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà.

Fins l’any 2009 fou conductora i guionista a Canal Nord del programa setmanal d’entrevistes ISBN, que analitzava l’actualitat literària del país i pel que van passar tot un seguit d’autors significatius de les lletres catalanes.

carles_mallolCarles Mallol (Figueres, 1981). És llicenciat en Comunicació Audiovisual en l’especialitat de Guió (Universitat Pompeu Fabra, 2003) i en Direcció i Dramatúrgia (Institut del teatre, 2013). Treballa com a guionista, com a autor i director teatral, i com a docent. S’ha format en diversos tallers de dramatúrgia amb autors com Javier Daulte, Roland Schimmelpfennig, Falk Richter, Martin Crimp, Carles Batlle o Sergi Belbel entre d’altres.

Com a autor i director de teatre, les obres més importants que ha estrenat són: Les males persones (versió lliure d’Els bandits de Schiller, amb la companyia Parking Shakespeare, 2016); Mata el teu alumne (Sala Flyhard, 2013); Tornem després de la publicitat (Sala Beckett, 2012, dir. Marc Angelet); M de Mortal (TNC, 2010, autor resident del projecte T6); Primaris (Teatre Tantarantana, 2010); Stereo (Teatre Tantarantana, 2009); una dramatúrgia d’Espectres d’Ibsen, juntament amb Magda Puyo (Teatre Romea, 2008, dir. Magda Puyo); Tres vint-i-set (Versus Teatre, 2007); i Molta aigua (Sala Beckett, 2007, dir. de Víctor Muñoz i Calafell), entre d’altres.

Com a guionista de televisió, ha treballat en sèries com Ventdelplà (DiagonalTV-TVC), La Riera (TVC) o Com si fos ahir (TVC). També ha estat coguionista de telefilms com Plou a Barcelona (juntament amb Pau Miró) o 4.000 dones (juntament amb Joaquim Oristrell i Marta Grau). Com a docent, imparteix classes a l’ESAD Eòlia (Barcelona) i a la Universitat Pompeu Fabra.

Ha guanyat el XXXVIII Premi Born amb Mata el teu alumne i ha estat finalista del Premi Bartrina 2005 amb Finestra a Manhattan.

 

Foto_1

Mercè Cuartiella i Carles Mallol acompanyats dels presentadors, Joan Manuel Soldevilla i Anna Maria Puig (foto Manel Casanovas)

Foto_2

Els membres del club de lectura de la biblioteca de Vilajuïga varen participar activament a la vetllada (foto Manel Casanovas)

Foto_3

Carles Mallol i M Mercè Cuartiella (foto Manel Casanovas)

13 Oct 2018 no comments

Sorry, the comment form is closed at this time.