Sala el Sindicat de Cabanes, 22 d’octubre, a les 7h del vespre

L’any 1421 un aiguat molt fort va fer augmentar el cabal dels rius de la comarca i va provocar que moltes poblacions empordaneses quedessin inundades. Es varen malmetre moltes cases i edificis, i hi hagueren nombroses pèrdues humanes.

Per a més informació

L’Ajuntament de Cabanes, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Empordanesos, ha volgut commemorar aquesta tràgica efemèride. La població en va ser una de les més afectades. Els documents expliquen que l’aigua s’emportà tot “lo lloch de Cabanas” i que dels seixanta focs que hi havien no en va quedar cap. Hi va morir gent i es varen perdre el bestiar, les reserves de menjar i els béns. Només van sobreviure els qui es van poder refugiar a la Torre.

Al llarg de la història hi ha hagut altres situacions similars que, lamentablement, avui estan a l’ordre del dia. Hem sentit a dir com el canvi climàtic està provocant aquestes i altres situacions extremes, que afecten diverses parts del món.

La taula rodona debatrà aquestes situacions al voltant de la Muga, el Fluvià i el Ter al llarg de la història, fent un record especial a l’aiguat de l’any 1421, i avaluant la situació actual.

Hi participen:

  • Antònia Gimbernat, pel municipi de Cabanes
  • Albert Reixach, per l’entorn de la Muga
  • Marisa Roig, per l’entorn del Fluvià
  • Salvador Vega, per l’entorn del Ter
  • Marc Prohom, climatòleg
  • Anna Maria Puig, moderadora

Participants a la taula rodona. D’esquerra a dreta: Marc Prohom, Albert Reixach, Anna Maria Puig, Antònia Gimbernat, Marisa Roig, Salvador Vega (foto Alex Hernández).