Poca gent sap que els monjos de Sant Pere de Rodes varen abandonar el monestir a final del segle XVIII buscant un lloc més segur. La primera opció era establir-se Figueres, però com que no fou possible, varen instal·lar-se a Vila-sacra, on ja tenien una casa, el conegut Castell-Palau. Això passava l’any 1798. Vint anys després, el 1818, els monjos aconseguien l’objectiu de fer un nou edifici a Figueres, que no es conserva, situat just on avui hi ha l’asil Vilallonga.

Aquest any 2022, que se celebra el Mil·lenari de la consagració de l’església del monestir de Sant Pere de Rodes, l’Institut d’Estudis Empordanesos s’ha volgut sumar a la celebració reproduint aquesta CAMÍ DELS MONJOS en el seu pas per Figueres i Vila-sacra.

Us proposem una ruta a peu començant per Figueres, amb sortida a les 9h del matí, fent una parada a Vila-sacra al voltant de les 11h, per arribar a Figueres cap a la 1h del migdia. Podeu llegir el programa complet al cartell adjunt.

La ruta ha estat traçada per l’especialista en proposar camins i senders, en Carles Soler, dels “Reptes del Dr. Soler”. El recorregut és senzill, no té cap dificultat i es pot fer en unes 3 hores.

És IMPORTANT que us hi INSCRIVIU a: info@iee.cat

L’activitat compta amb el suport de l’Ajuntament de Figueres (Àrea de Promoció Econòmica i Turisme, Àrea de Serveis Urbans), l’Ajuntament de Vila-sacra, i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

US HI ESPEREM!

Aquí us adjuntem unes fotos de la jornada d’avui, fetes pel fotògraf Manel Casanovas.