MIL·LENARI DE LA CONSAGRACIÓ

FOTOGRAFIA del mes de juny de 2022

Autor: Narcís Roget

Títol: Mil anys de la consagració de l’església del monestir de Sant Pere de Rodes

L’empresa iniciada pels nobles locals Tassi i el seu fill Hildesind, a partir de l’any 944, quan el monestir de Sant Pere esdevé independent, va servir per posar les bases d’aquest important centre monàstic altempordanès. A ambdós se’ls considera autors de la reedificació de la petita església existent, temple nou que es va poder consagrar l’any 1022, concretament el dia 5 d’octubre, en temps de l’abat Pere.

Com s’expressa al web del monuments de Catalunya: “La consagració va comportar la consolidació dels dominis del monestir a principis del segle XI i l’inici d’un llarg temps d’esplendor, que avui veiem reflectit en el conjunt de construccions del monument i que l’han convertit en un dels més estimats i admirats de Catalunya”.

Actes de celebració del Mil·lenari

Exposició fotogràfica del Mil·lenari

Amb aquesta pàgina d’inici ens proposem promocionar aquells racons patrimonials i paisatges de l’Empordà que creieu puguin ser d’interès dels visitants d’aquesta web. Estem oberts als vostres suggeriments!

Ens podeu enviar una fotografia i la informació que hi tingui a veure (enllaços, textos, webs…), sempre que no serveixen per promocionar cap empresa o negoci. No cal que sigueu fotògrafs professionals! Segur que teniu bones fotografies del nostre territori. Si hi esteu d’acord, donarem a conèixer el nom de l’autor de la imatge.

Ens podeu enviar les propostes a l’adreça de correu: info@iee.cat