CONEIX L’EMPORDÀ

FOTOGRAFIA del mes de setembre de 2021

Autor: Elisa HERNÁNDEZ / Agència Catalana del Patrimoni Cultural

Títol: Santa Creu de Rodes

Santa Creu de Rodes, o de Roda, o Santa Helena, com la coneixem, és un poble medieval abandonat que es troba a tocar del monestir de Sant Pere, al terme municipal del Port de la Selva. Les primeres construccions es varen fet al segle XII, a tocar de l’antiga església de Santa Creu, damunt del cementiri dels segles IX-X, que es va amortitzar. Els pobladors del lloc varen abandonar les cases definitivament a final del segle XV.

Des de l’any 2006 s’hi excava gràcies a la col·laboració entre la Universitat de Barcelona, el Servei d’Arqueologia i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (abans Museu d’Història de Catalunya). Les restes que han aparegut al llarg d’aquests anys tenen una notable presència i demostren la importància del jaciment dins el Conjunt Monumental de Rodes. Durant aquest mes de setembre s’hi tornarà a fer una intervenció arqueològica per tal de deixar totalment descoberta i visitable la part principal del clos medieval.

PER_CONÈIXER_MÉS

 

Amb aquesta pàgina d’inici ens proposem promocionar aquells racons patrimonials i paisatges de l’Empordà que creieu puguin ser d’interès dels visitants d’aquesta web. Estem oberts als vostres suggeriments!

Ens podeu enviar una fotografia i la informació que hi tingui a veure (enllaços, textos, webs…), sempre que no serveixen per promocionar cap empresa o negoci. No cal que sigueu fotògrafs professionals! Segur que teniu bones fotografies del nostre territori. Si hi esteu d’acord, donarem a conèixer el nom de l’autor de la imatge.

Ens podeu enviar les propostes a l’adreça de correu: info@iee.cat