CONEIX L’EMPORDÀ

FOTOGRAFIA del mes d’octubre de 2021

Autor: Xavi LAPORTA

Títol: Cala Portaló. Lluita contra les espècies exòtiques

A la cala Portaló, situada al cap de Creus, a tocar de la cala d’Agulles i el pla de Tudela, s’hi han portat a terme treballs d’eliminació de plantes exòtiques invasores (EEI), com ara el Carpobrotus eduliscala (ungla de gat) i la gatzània. Aquestes plantes es varen estendre a través dels jardins de les instal·lacions de vacances del Club Méditerranée i estan colonitzant el sòl i impedeixen la proliferació de la vegetació autòctona.

La Diputació de Girona, a través de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat (Medi Ambient), juntament amb la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, porten endavant les seves competències per tal d’erradicar aquestes plantes que amenacen greument la biodiversitat vegetal de la Reserva Natural Integral del Cap de Creus.

L’Associació d’Educació Ambiental BIOSFERA (http://biosferaeduca.com/) coordina i executa el projecte INVACAT amb diferents accions, en les que també s’estan implicant els centres escolars de la província de Girona.

PER_CONÈIXER_MÉS

MÉS INFORMACIÓ

Amb aquesta pàgina d’inici ens proposem promocionar aquells racons patrimonials i paisatges de l’Empordà que creieu puguin ser d’interès dels visitants d’aquesta web. Estem oberts als vostres suggeriments!

Ens podeu enviar una fotografia i la informació que hi tingui a veure (enllaços, textos, webs…), sempre que no serveixen per promocionar cap empresa o negoci. No cal que sigueu fotògrafs professionals! Segur que teniu bones fotografies del nostre territori. Si hi esteu d’acord, donarem a conèixer el nom de l’autor de la imatge.

Ens podeu enviar les propostes a l’adreça de correu: info@iee.cat