EL VIGILANT DE LA PLANA

FOTOGRAFIA del mes d’agost de 2022

Autor: Ricard Llorente Carreras

Títol: El castell de Verdera des del coll del Mosquit

Des de pocs llocs com aquest podreu contemplar la plana empordanesa. Si encertes el dia, després d’un ruixat i una tramuntanada, veus clarament tota l’extensió de terra  i mar al teu voltant, i més enllà. La vista és privilegiada i, sens dubte, espectacular. Com també ho és el castell, les runes del qual encara tenen una certa presència i prestància, tant de lluny com de prop.

Aquest punt trifini entre els termes municipals del Port de la Selva, Palau-saverdera i la Selva de Mar, té una llarga història, també farcida de llegendes. La documentació ens fa saber que ja existia a principi del segle X, sinó abans, i que fou profundament reformat al segle XIII, fins que es va abandonar al segle XV. La seva relació amb el monestir de Sant Pere de Rodes, situat al dessota, no sempre fou plàcida, sobretot quan els abats i els comtes d’Empúries se’l disputaven per raons d’estratègia i control del territori.

Per a més informació: El_castell_de_Verdera

 

Amb aquesta pàgina d’inici ens proposem promocionar aquells racons patrimonials i paisatges de l’Empordà que creieu puguin ser d’interès dels visitants d’aquesta web. Estem oberts als vostres suggeriments!

Ens podeu enviar una fotografia i la informació que hi tingui a veure (enllaços, textos, webs…), sempre que no serveixen per promocionar cap empresa o negoci. No cal que sigueu fotògrafs professionals! Segur que teniu bones fotografies del nostre territori. Si hi esteu d’acord, donarem a conèixer el nom de l’autor de la imatge.

Ens podeu enviar les propostes a l’adreça de correu: info@iee.cat