CONEIX L’EMPORDÀ

FOTOGRAFIA del mes d’abril de 2021

Autora: Beth Brugada

Títol: El santuari de Santa Maria de l’Om entre camps de colza

L’església, que data del segle XIII, està situada enmig dels poblets de Montiró i Pelacalç, d’on fou parròquia fins al segle XVII. El 1691 va passar a ser sufragània de Sant Sadurní de Montiró.

Santuari marià lligat a la troballa de la marededéu dins la soca d’un om per part d’una pastora. Va rebre una gran atracció al segle XVIII. S’invocava la imatge per afavorir la parla dels infants o retornar-la als muts.

Per conèixer més

Amb la renovació d’aquesta web us proposem encetar una renovació mensual de la pagina d’inici. Volem promocionar aquells racons patrimonials i paisatges de l’Empordà que creieu puguin ser d’interès dels visitants d’aquesta web. Estem oberts als vostres suggeriments!

Ens podeu enviar una fotografia i la informació que hi tingui a veure (enllaços, textos, webs…), sempre que no serveixen per promocionar cap empresa o negoci. No cal que sigueu fotògrafs professionals! Segur que teniu bones fotografies del nostre territori. Si hi esteu d’acord, donarem a conèixer el nom de l’autor de la imatge.

Ens podeu enviar les propostes a l’adreça de correu: info@iee.cat