MAR D’AMUNT

FOTOGRAFIA del mes de setembre de 2022

Autor: Xavier Pijoan Coderch

Títol: La platja de l’Alguer

La platja o cala de l’Alguer, situada en el terme de Llançà, forma part del tram de costa que encara hi ha qui designa amb el nom de Mar d’Amunt. Aquesta part de façana del litoral català és considerada la més bella i abrupta de tot el territori. Aquest topònim, sembla que d’origen medieval, es reserva a la part nord de la costa cap de Creus, en contraposició a la Mar d’Avall, que correspondria a la façana sud. La partió entre les dues aigües avui es fa a la mateixa punta del cap de Creus.

Arnald Plujà explica que l’origen del mot s’ha de buscar a Cadaqués i en el sorteig de les platges que es feia entre els cadaquesencs per a la pesca de l’encesa. Sembla que aquest, en ocasions, s’havia fet a la cala Jugadora, d’aquí el seu nom. El límit, segons la història a la que es refereix Plujà, era la cala Taballera, les aigües de la qual eren molt disputades amb els veïns selvatans per la seva riquesa.

Per a més informació: La Mar d’Amunt

Si voleu fer l’itinerari a peu per aquesta costa, podeu seguir els suggeriments que ens fa Itinerànnia: Visita Mar d’Amunt

Amb aquesta pàgina d’inici ens proposem promocionar aquells racons patrimonials i paisatges de l’Empordà que creieu puguin ser d’interès dels visitants d’aquesta web. Estem oberts als vostres suggeriments!

Ens podeu enviar una fotografia i la informació que hi tingui a veure (enllaços, textos, webs…), sempre que no serveixen per promocionar cap empresa o negoci. No cal que sigueu fotògrafs professionals! Segur que teniu bones fotografies del nostre territori. Si hi esteu d’acord, donarem a conèixer el nom de l’autor de la imatge.

Ens podeu enviar les propostes a l’adreça de correu: info@iee.cat