SURT EL SOL A SANTA CREU
FOTOGRAFIA del mes desembre de 2023
Autor: Anna Maria Puig Griessenberger
Títol: Església de Santa Creu de Rodes (Port de la Selva)

El jaciment arqueològic de Santa Creu de Rodes té una llum especial, no només per l’interès que desperta la seva descoberta, gràcies a l’excepcional conservació de les seves restes, sinó també per l’entorn natural i monumental en què es troba. Visitar aquest poble abandonat és endur-se a la retina una imatge força entenedora de com havia estat la vida en aquest indret a l’època medieval, encimbellat i de cara al mar, estretament vinculada al monestir benedictí de Sant Pere, ben proper.

Darrerament han estat notícia els treballs arqueològics que s’hi varen fer els passats mesos de setembre i octubre, i que s’han perllongat en una segona campanya que finalitzarà en breu. La inversió que hi fa l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural està dirigida no només a la descoberta i a la conservació de les restes, sinó també a la seva museïtzació, per tal que en uns anys es converteixi en un nou atractiu de la visita cultural al conjunt monumental de Rodes.

Més informació

 

Amb aquesta pàgina d’inici ens proposem promocionar aquells racons patrimonials i paisatges de l’Empordà que creieu puguin ser d’interès dels visitants d’aquesta web. Estem oberts als vostres suggeriments!

Ens podeu enviar una fotografia i la informació que hi tingui a veure (enllaços, textos, webs…), sempre que no serveixen per promocionar cap empresa o negoci. No cal que sigueu fotògrafs professionals! Segur que teniu bones fotografies del nostre territori. Si hi esteu d’acord, donarem a conèixer el nom de l’autor de la imatge.

Ens podeu enviar les propostes a l’adreça de correu: info@iee.cat