REFUGI DE PASTORS I DE SIRENES

FOTOGRAFIA del mes febrer de 2024
Autor: Xavier Pijoan Coderch
Títol: Vista del cap Norfeu des de la muntanya del Pení (Roses)

Aquesta vista des del puig Pení vers el mar, amb el cap Norfeu al fons, en ple Parc Natural del Cap de Creus, ens recorda la fortuna que tenim de disposar d’un ric patrimoni natural i paisatgístic. No només gaudim de paratges de gran bellesa i riquesa botànica i faunística, sinó també d’un medi submarí de primer nivell que hem de seguir protegint. No és gens estrany que aquest lloc hagi generat nombroses llegendes, refugi de pastors i de sirenes, i de personatges mitològics.

El cap Norfeu és una estreta península emmarcada per les badies del cala Montjoi i cala Jóncols, que marca el límit nord del golf de Roses. El seu ampli domini visual fou escollit per emplaçar-hi una torre de guaita a principi del segle XVII, construcció que forma part del sistema defensiu de la zona. Avui només conserva el primer pis dels dos que havia tingut.

Més informació

 

Amb aquesta pàgina d’inici ens proposem promocionar aquells racons patrimonials i paisatges de l’Empordà que creieu puguin ser d’interès dels visitants d’aquesta web. Estem oberts als vostres suggeriments!

Ens podeu enviar una fotografia i la informació que hi tingui a veure (enllaços, textos, webs…), sempre que no serveixen per promocionar cap empresa o negoci. No cal que sigueu fotògrafs professionals! Segur que teniu bones fotografies del nostre territori. Si hi esteu d’acord, donarem a conèixer el nom de l’autor de la imatge.

Ens podeu enviar les propostes a l’adreça de correu: info@iee.cat