MUNTANYES DEL CANIGÓ

FOTOGRAFIA del mes de desembre de 2021

Autor: Jordi MELI

Títol: El Canigó sobre Palau-Sarroca

Foto del Canigó ben nevat feta des de la Garriga del Llers. En podríem dir moltes coses del Canigó, d’història de país, de geografia i natura, de catalanitat i tradicions. Aquest any ja el tenim ben blanc, i els empordanesos sabem que si bufa la tramuntana ens arribarà ben freda. D’aquesta banda potser hem sentit dir el refrany “Vent del Canigó, no duu res de bo”; els occitans també s’hi refereixen de forma semblant: “Sel vent bufo del Canigou, [/] Pastre, mete lou capichou”.

A la foto s’hi veu el lloc de Palau-Surroca. Aquest nucli de població que forma part del terme de Terrades, està format per diversos masos disseminats dominats pel castell. Aquest gran casal fortificat es va formar al voltant d’una església, dedicada a sant Llorenç, d’origen romànic. Va pertànyer a la família dels Palau ja al segle XIII i, amb el temps, als Sarroca, Sorribes, Dous i Alòs. Avui és propietat dels marquesos de Dou. L’edifici ha sofert diverses reformes que l’han portat al seu estat actual.

 

Amb aquesta pàgina d’inici ens proposem promocionar aquells racons patrimonials i paisatges de l’Empordà que creieu puguin ser d’interès dels visitants d’aquesta web. Estem oberts als vostres suggeriments!

Ens podeu enviar una fotografia i la informació que hi tingui a veure (enllaços, textos, webs…), sempre que no serveixen per promocionar cap empresa o negoci. No cal que sigueu fotògrafs professionals! Segur que teniu bones fotografies del nostre territori. Si hi esteu d’acord, donarem a conèixer el nom de l’autor de la imatge.

Ens podeu enviar les propostes a l’adreça de correu: info@iee.cat