ROMANS A CASTELLÓ

FOTOGRAFIA del mes de març de 2023

Autora: Anna Maria Puig Griessenberger

Títol: Galeria est dels túnels de Sant Agustí

En ocasions els treballs arqueològics tenen la capacitat de capgirar la història. Aquest ha estat el cas de Castelló d’Empúries. Després d’anys d’hipòtesis i incerteses, han estat les excavacions realitzades als túnels soterranis del convent de Sant Agustí les que han permès envellir la població més de 1.000 anys enrere i situar-la en època romana republicana.

Fa 5 anys que l’Institut d’Estudis Empordanesos lidera un projecte de recerca arqueològica a Castelló d’Empúries, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el propi Ajuntament de la vila. En aquest temps els treballs a la Basílica de Santa Maria ja havien portat a identificar una primera ocupació sota l’església a partir de la segona meitat del segle VII-VIII.

Aquest conjunt de troballes estan demostrant la importància del passat històric de la villa Castilione, que la documentació escrita no havia permès recular abans de l’any 879.

Si en voleu conèixer més: text_informatiu

 

Amb aquesta pàgina d’inici ens proposem promocionar aquells racons patrimonials i paisatges de l’Empordà que creieu puguin ser d’interès dels visitants d’aquesta web. Estem oberts als vostres suggeriments!

Ens podeu enviar una fotografia i la informació que hi tingui a veure (enllaços, textos, webs…), sempre que no serveixen per promocionar cap empresa o negoci. No cal que sigueu fotògrafs professionals! Segur que teniu bones fotografies del nostre territori. Si hi esteu d’acord, donarem a conèixer el nom de l’autor de la imatge.

Ens podeu enviar les propostes a l’adreça de correu: info@iee.cat