TERRES AMARADES

FOTOGRAFIA del mes de novembre de 2022

Autor: Jordi Jordà Casademont

Títol: Posta de sol als Aiguamolls

Aquests terrenys amarats d’aigua, embellits pels colors de la posta, són el residu d’una àrea extensa que antigament havia ocupat gran part del litoral empordanès del golf de Roses i del baix Ter. El paisatge del tram final dels rius La Muga, Fluvià i Ter estava format per petites llacunes d’aigua dolça, basses ran de mar envoltades de dunes, amb clapes de terres saturades d’aigua i espais de boscos de ribera.

L’any vinent ja en farà quaranta de la Llei que va emparar-los per assegurar la seva conservació i preservació, després d’uns anys de lluita popular que molts coneixeu. Avui tenim un Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà sobre el que ningú es qüestiona la seva importància, després d’un grapat d’anys en competència amb el desenvolupament immobiliari turístic i la dessecació dels terrenys en pro de l’expansió de l’agricultura i la ramaderia.

Per a més informació: Parc_Natural

Si voleu visitar-lo, podeu escollir entre aquests itineraris

 

Amb aquesta pàgina d’inici ens proposem promocionar aquells racons patrimonials i paisatges de l’Empordà que creieu puguin ser d’interès dels visitants d’aquesta web. Estem oberts als vostres suggeriments!

Ens podeu enviar una fotografia i la informació que hi tingui a veure (enllaços, textos, webs…), sempre que no serveixen per promocionar cap empresa o negoci. No cal que sigueu fotògrafs professionals! Segur que teniu bones fotografies del nostre territori. Si hi esteu d’acord, donarem a conèixer el nom de l’autor de la imatge.

Ens podeu enviar les propostes a l’adreça de correu: info@iee.cat