CASTELL DE SOLANS, INÈDIT

FOTOGRAFIA del mes d’abril de 2024

Autor: Miquel Serrano Jiménez

Títol: Murs prop de l’església Sant Miquel de Solans (Santa Llúcia, La Jonquera)

 

Les ruïnes d’aquesta fortalesa eren conegudes per diverses persones de la Jonquera, especialment per part dels Amics de Santa Llúcia que, a partir de l’any 1968, van començar a adequar l’entorn de l’església romànica. En el anys vuitanta, membres de l’Associació Cultural i Esportiva Jonquerenca (ACEJ) ho van comentar a integrants del Grup Empordanès de Salvaguarda i Estudi de l’Arquitectura Rural i Tradicional (GESEART).

A l’octubre de 1986 Joan Badia, Benjamí Bofarull, Enric Carreras i Miquel-Dídac Piñero, del GESEART, presentaven a la Jonquera, dins les Jornades d’Estudi d’Albera, la comunicació “Sant Jaume d’Abellars i el poblament alt-medieval de l’Albera”. L’agost de 2023, seguint les indicacions d’aquest l’article inèdit (1986), Lluís Serrano va retrobar les esmentades restes arquitectòniques.

Sense estar registrat en cap inventari de patrimoni de la Generalitat ni catalogat pel municipi, fer-ho ara és una bona oportunitat per posar en valor un conjunt arquitectònic que pot aportar informació interessant per comprendre el poblament medieval de l’Albera.

Més informació

 

Amb aquesta pàgina d’inici ens proposem promocionar aquells racons patrimonials i paisatges de l’Empordà que creieu puguin ser d’interès dels visitants d’aquesta web. Estem oberts als vostres suggeriments!

Ens podeu enviar una fotografia i la informació que hi tingui a veure (enllaços, textos, webs…), sempre que no serveixen per promocionar cap empresa o negoci. No cal que sigueu fotògrafs professionals! Segur que teniu bones fotografies del nostre territori. Si hi esteu d’acord, donarem a conèixer el nom de l’autor de la imatge.

Ens podeu enviar les propostes a l’adreça de correu: info@iee.cat