Anna Costal i Fornells (Girona, 1981) és musicòloga i professora de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Llicenciada en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, es va doctorar a la mateixa universitat l’any 2014 amb una tesi sobre Pep Ventura que va merèixer el reconeixement de premi extraordinari.

foto_retallada_2

©Sara_Guasteví

Ha participat en projectes de recerca sobre cants de tradició oral al Mediterrani, i s’ha especialitzat en temes relacionats amb la música catalana de l’època contemporània. Ha publicat articles científics en revistes internacionals i diversos llibres, com Cantadors del Pallars (Dalmau Editor, 2010), La inauguració del Teatre de Girona l’any 1860 (Ajuntament de Girona, 2010) o Xavier Cugat i Mingall (Ajuntament de Girona, 2016).

L’any 2009 va comissariar l’exposició temporal Pep Ventura abans del mite. Quan la sardana era un ball de moda al Museu de l’Empordà, i el 2014 va coordinar l’exposició Les Músiques dels 1714s al Museu de la Música de Barcelona.

Col·labora habitualment amb el Centre Robert Gerhard per a la promoció i difusió del Patrimoni Musical Català i amb L’Auditori de Barcelona. És intèrpret de tenora i representant de la Cobla Vila d’Olesa.

s informació

 

 

 

Veure vídeo de la conferència

 

Foto_1

Anna Costal, la conferenciant, en el moment de la presentació (foto Manel Casanovas)

 

 

 

 

 

 

 

Foto_2

Anna Costal, amb la imatge del panteó on es troben les restes de Pep Ventura (foto Manel Casanovas)

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto_3

La conferència va comptar amb l’assistència d’un públic interessat (foto Manel Casanovas)