Emili Ros-Fàbregas es Investigador Científic en Musicologia del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Institució Milà i Fontanals de Barcelona, des del 2009.

Va obtenir el Master of Music (M.M., 1983) en piano, amb el professor Luiz de Moura Castro, a la University of Hartford, i el doctorat en Musicologia (Ph.D.) al Graduate Center, The City University of New York, CUNY (1992) als Estats Units, on va residir vint anys.  La seva Tesi Doctoral sobre el manuscrit de polifonia més important compilat a la Corona d’Aragó a principi del segle XVI va rebre el premi Barry S. Brook Award 1992.  Ha sigut professor d’història de la música a: Brooklyn College (CUNY, Nova York, 1986-1992); Boston University (1993-1998), on dirigia el Collegium Musicum; la Universitat de Granada (1997-2008); i la Universitat de Girona (2007-2009). Ha estat Visiting Fellow a la University of Cambridge (Regne Unit, 2001) i ocupà la Joan Coromines Visiting Chair of Catalan Studies a la Universitat de Chicago el 2011.

Ha treballat en projectes internacionals de bibliografia (RILM Abstracts), iconografia musical (RIdIM/RCMI) i òpera francesa (Pendragon Press) promoguts pel Centre d’Investigació i Documentació Musical de CUNY a Nova York, Centre del que va arribar a ser Director Associat (1992-1993).

Les seves investigacions tracten, especialment, sobre manuscrits i impresos musicals del segle XVI, i la historiografia de la música hispànica. Ha publicat en revistes nacionals i internacionals, i recentment  ha co-editat el volum New Perspectives on Early Music in Spain (Kassel: Reichenberger, 2015). Actualment és investigador responsable del Projecte I+D d’Excel·lència Polifonía hispana y música de tradición oral en la era de la humanidades digitales (Ministerio de Economía, Industria y Competitividad), i director del web/base de dades Fons de Música Tradicional CSIC-IMF (https://musicatradicional.eu), el repositori online de música de tradició oral més important del món hispà.

Video de la conferència

Més informació

 

Ros-Fabregas_Emilio

 

 

 

 

 

 

 

 

foto_1

Emili Ros-Fàbregas en un moment de la presentació a càrrec d’Anna Maria Puig, presidenta de l’IEE (foto Manel Casanovas)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto_2

El conferenciant en un moment de la presentació del manuscrit inèdit del segle XVI (foto Manel Casanovas)