Joan COS DEROUARD

Nascut a Figueres l’any 1958, és eginyer industrial. La seva passió per l’excursionisme l’ha portat a interessar-se en la fotografia antiga, conservada en arxius de la nostra comarca, i en tractar d’identificar aquells indrets que hi apareixen, especialment de llocs de l’Alt Empordà.

És membre del Centre Excursionista Empordanès des de fa temps, i ha col·laborat en la Circular Interna amb reculls d’itineraris i articles de divulgació, i ha impartit diversos cursets d’orientació a muntanya.

És coordinador de la reedició del llibre Records d’un Excursionista, de Carles Bosch de la Trinxeria, duta a terme en motiu de la celebració dels 40 anys del Centre Excursionista Empordanès. És coautor, juntament amb Miquel Roig, del llibre Rutes per l’Alt Empordà en bicicleta. Ha participat en la publicació de l’Album 1888-2005, dues visions sobre l’Empordà, coordinada pel COAC, llibre en el qual les fotos antigues de Josep M. Cañellas troben un contrapunt actualitzat en les d’en Francesc Guillamet

 

Foto_1

Presentació de la primera conferència del cicle “Història de la fotografia. La fotografia que fa història” (foto M. Casanovas)

 

Foto_2

Joan Cos presenta el fotògraf Cañellas com a primer reporter a l’Empordà

 

Foto_4

Cos considera Cañellas un dels pioners de la instantània (foto M. Casanovas)

 

Foto_3

Francesc Guillamet, Met, obre el debat al final de la conferència de Joan Cos

 

Foto_5

Públic assistent a l’acte (foto M. Casanovas)

Article publicat al setmanari L’Empordà el 16/02/16:

article_Emporda_web