Josep Maria Gironella i Granès (Castelló d’Empúries, 1978) és llicenciat en Història per la Universitat de Girona i doctor en Història medieval per la Universitat de Barcelona. És autor de dos llibres sobre la producció de farina, el batanatge de teixits i l’obtenció de sal a les terres empordaneses a finals de l’edat mitjana, i d’un llibre i diversos articles sobre la societat empordanesa baixmedieval. També ha participat en el projecte de recerca documental sobre el poble de Santa Creu de Rodes per a la Fundació Albert Tomàs i Bassols i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i treballa en l’edició d’un estudi sobre els picapedrers i escultors figuerencs de finals de l’edat mitjana, entre d’altres.

DSC_0020(1)És professor de trompeta a l’Escola Municipal de Música Antoni Agramont de Castelló d’Empúries i membre de la cobla Rossinyolets d’aquesta mateixa població.

 

 

 

 

 

 

 

Veure el video de la conferència

 

Foto_1

Josep Maria Gironella, a l’inici de la conferència, centrada en les seves recerces en els protocols notarials de Castelló

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto_2

Oriol Casadevall a la presentació del conferenciant