foto_detall

 

Maricarmen Gómez Muntané (Barcelona, 1949). És doctora en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona amb un estudi sobre la música a la casa real catalano-aragonesa a la Baixa Edat Mitjana. Fou becaria Humboldt a la Georg-August-Universität Göttingen (1981-83) i Fulbright en la de Princeton (1989-90). Té formació musical per haver estudiat cursos superiors al Conservatori del Liceu de Barcelona, i musicologia a la Universitat de Göttingen.

Des de l’any 1998 ocupa la càtedra de Música Antiga de la Universitat Autònoma de Barcelona. Col·labora en múltiples publicacions d’àmbit internacional, i els seus treballs busquen posar en relació el document musical amb el seu context històric i cultural. Entre els seus llibres més recents destaca La música medieval en España (Kassel, 2001), Las Ensaladas (Praga, 1581) (València, 2008) i El Llibre Vermell. Cantos y danzas de fines del Medioevo (Madrid, 2017). És editora dels dos primers volums de la Historia de la Música en España e Hispanoamérica (Madrid-Mèxic, 2010-12) i dirigeix la col·lecció Estudios de Música Antigua (edit. Alpuerto).

Altres publicacions

Més informació

Veure el vídeo de la conferència

face_1

Presentació de la conferenciant a càrrec d’Oriol Casadevall (foto Manel Casanovas)

 

 

 

 

 

 

 

face_2

Maricarmen Gómez en un moment de la conferència (foto AMPuig)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

face_3

La conferenciant exposa el context cronològic i geogràfic baixmedieval en el qual emmarcar l’Empordà (foto Manel Casanovas)