Oriol Casadevall i Crespo és llicenciat en història per la UdG, músic especialitzat en jazz i música antiga, i director de l’Escola Municipal de Música de Castelló d’Empúries.

Inicia la seva formació en música antiga a l’Aula de Música Antiga del Conservatori de Girona. Completa la seva formació assistint a nombrosos cursos arreu d’Europa i s’especialitza en interpretació de la música medieval en el programa Cerverí de Girona del Conservatori de Girona i en el Seminario di musica medioevale a la Scuola Civica di Musica di Milano. Ha cursat el Màster d’Interpretació de música antiga (ESMUC-UAB) on ha desenvolupat el seu projecte final: L’obra de Guillaume de Machaut en el Manuscrit Mòdena, Biblioteca Estense á.5.24.

Participa en diferents formacions especialitzades en la interpretació històrica, amb projectes que abarquen repertoris des de l’edat mitjana fins al primer romanticisme, realitzant actuacions en cicles de música antiga, tant del país com de l’estranger.

Ha publicat l’article “Els àngels músics, testimoni de la vida musical del Castelló del segle XV” a la revista Mot so razo (nº 14, 2015), editada conjuntament per la UdG i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

Forma part del grup de recerca per l’exposició i el catàleg Paisatge latent: closes, cortals i cortalers, i a la Jornada d’estudi titulada: Els cortals Empordanesos. De la baixa edat mitjana al segle XXI (2014), amb la comunicació “Els cortalers i l’associacionisme”.

També és convidat a les II Jornades d’Estudis de la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries (2016), on presenta la conferència “La Capella de música de Santa Maria de Castelló d’Empúries”.

Vídeo de la conferència

foto_petita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto_1

Oriol Casadevall a la presentació de la conferència (foto M. Casanovas)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto_2

Una visió de la música i els instruments en ús al segle XVII, en el marc europeu i català, amb la presentació de la festa que es va fer a Castelló d’Empúries en motiu de la rebuda del comte Enric II i la seva esposa (foto M. Casanovas).