Des de l’inici de les excavacions d’Empúries, la fotografia hi va ser present i va servir per documentar els treballs i també deixar testimoni dels actes, les visites i tot el que s’hi va desenvolupar. Emili Gandia va fer servir la càmera fotogràfica, però des del món professional el més brillant fou Josep Esquirol. El poder evocador del conjunt arqueològic va fer que fos retratat per fer-ne postals i sèries fotogràfiques.

 

Joaquim Tremoleda Trilla (Lladó, 1962).

És conservador-arqueòleg del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries. Doctor en arqueologia per la UdG l’any 1996. Va publicar la tesi doctoral Industria y artesanado cerámico de época romana en el nordeste de Catalunya. (Época augústea y altoimperial). BAR International Series 835, Oxford, 2000.

Ha participat i participa en diversos projectes de recerca (I+D) finançats pel Ministeri de Cultura i és membre del Grup de Recerca Consolidat de la UdG. Ha dirigit nombroses excavacions a diversos jaciments (Empúries, vil·les romanes de Vilauba, La Font del Vilar, La Quintana, Can Ventura de l’Oller…) i ha publicat nombrosos llibres i articles especialitzats, així com treballs de síntesi sobre l’antiguitat de la comarca i d’història local.

És director de la col·lecció Guies de Patrimoni Local, que edita la Diputació de Girona, president de Grup de Recerca Arqueològica del Pla de l’Estany, membre del consell de redacció de la sèrie Studies on the Rural World in the Roman Period, coautor de diversos volums de l’Epigrafia medieval de les comarques gironines i tresorer de l’Institut d’Estudis Empordanesos.

 

Foto_1

Presentació del conferenciant a càrrec de Mariona Seguranyes

 

Foto_2

El Dr. Joaquim Tremoleda, conferenciant

 

Foto_3

Una imatge del debat final, conduit per Francesc Guillamet

article_Emporda_reduit

Article sobre la conferència aparegut al setmanari l’Empordà el 5 d’abril.