Anna Cazurra inicià la seva formació musical en el Conservatori Superior de Música de Barcelona, on estudià piano i violí i, posteriorment, composició i orquestració. També va estudiar la carrera de musicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, on va obtenir el doctorat l’any 1992, especialitzant-se en la música del Barroc espanyol.

Ha estat professora de Musicologia i Composició a la Universitat de Barcelona, ​​la Universitat de Tarragona, la Universitat Catòlica de València i al Conservatori Superior de Música de València. Ha rebut encàrrecs d’institucions musicals de prestigi, i tant la seva obra creativa com la musicològica han guanyat reconeixement, tant a nivell nacional com a l’estranger. Ha guanyat importants premis i reconeixements, com el Premi Frederic Mompou (el 1995 i 1998), el Premi Caixa de Sabadell Fundació, la  Distinció per a la Promoció de la Investigació de la Universitat, atorgat per la Generalitat de Catalunya, etc. A través dels anys, ha participat activament en festivals nacionals i internacionals de música. La seva compositiva editada i enregistrada en CD´s inclou obres per a piano, conjunt de cambra, veu, orquestra, i posada en escena de teatre musical.

El juny del 2001 va ser guardonada amb una Distinció de la Generalitat de Catalunya, en reconeixement a la seva trajectòria investigadora. L’any 2003 va ser nominada Composer-Scholar in Residence per la City University of New York, institució que va organitzar un concert monogràfic al Carnegie Hall amb obres orquestrals seves l’abril del mateix any.

Paral·lelament a la seva activitat creativa, el seu interès per la reconstrucció històrica de la música ibèrica i per la recuperació del patrimoni musical de compositors espanyols l’ha dut a formar part de diversos projectes d’investigació musicològica. Ha donat a conèixer els resultats de la seva tasca investigadora a diversos congressos i seminaris nacionals i internacionals, i ha publicat llibres i articles en revistes de musicologia de prestigi. Com a musicòloga, els seus interessos se centren en tres línies d’investigació: la música del barroc hispànic, la música catalana en l’època del Modernisme (primer quart del segle XX) i la iconografia musical palesa en els símbols de la tradició cultural catalana.

Com a compositora, el seus treballs recents inclouen la creació de partitures originals i processament digital de música per a dues pel·lícules americanes Mil Mascaras & the Aztec Revenge, dirigida per Jeffrey Uhlmann, i Exes, dirigida per Andy d’Angelo. L’any 2014 va estrenar al Teatre Alfieri de Torí (Itàlia) la seva primera col·laboració per al teatre en compondre la música per a l’obra Le Muse de Rachele Bianchi, de l’escriptora italiana Giovanna Barber. L’any 2015 va estrenar el seu primer concert per a piano i banda simfònica a l’Auditori de Barcelona, interpretada per la Banda Municipal de Barcelona, dirigida per Salvador Brotons, i amb el català Albert Nieto com a pianista. Actualment està creant la música de l’òpera Cañas y Barro, basada en la obra de Vicente Blasco Ibáñez.

 

foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Més informació

 

Video de la conferència

 

foto_1

Oriol Casadevall presenta a la conferenciant, la Dra. Anna Cazurra.

foto_2

La conferenciat va donar a conèixer l’obra del cadaquesenc Joan Duran, en especial dues òperes i dues obertures, música que poguerem escoltar.