Primer cicle de converses literàries

Nascuts o residents la comarca, els escriptors de l’Empordà tenen una notable presència en el panorama actual de les lletres catalanes. Hereus d’una llarga i poderosa tradició –de Pla a les germanes Vayreda, de Víctor Català a Carme Guasch o Maria Àngels Anglada, de Fages a Pep Subirós o el mateix Salvador Dalí-, el cert és que la seva particular adscripció al territori ha marcat el seu ser-en-el-món.

Més enllà d’etiquetes i visions reduccionistes, què suposa aquest fet per a tots ells? Es pot ser empordanès i universal? En quina mesura el territori i la tradició condicionen la creació artística? Fins a quin punt ser perifèric interfereix en la projecció d’un escriptor?

El cicle que proposem vol donar veu a un grup d’escriptors contemporanis que viuen aquesta situació –privilegi o condemna- i plantejar els reptes que els comporta. S’organitza a través d’un diàleg entre dos autors que departeixen entre ells -i amb el públic- sobre el que significa escriure sota el ressò, la presència, el pes o la companyia d’un territori com l’Empordà.

Aquests diàlegs emporitans i literaris es duran a terme en diverses poblacions de la comarca de l’Alt Empordà, amb la voluntat d’aproximar-nos al territori.

Amb el suport de:

Diputació de Girona