Divendres 1 de juliol es va fer entrega dels premis de la darrera edició dels Premis Albert Compte als Treballs de Recerca de Batxillerat en l’àmbit de les ciències socials a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Figueres.

Després de revisar i valorar els diversos treballs rebuts, el jurat, constituit per la Sra. Aurora Martín, arqueòloga, i fins al moment de la jubilació, directora del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona, el Sr. Josep Maria Bernils, Periodista i pel Sr. Jordi Font, director del Museu Memorial de l’Exili (MUME), varen decidir guardonar amb el primer premi el treball titulat:

  •  El Motel i el primer turisme a Figueres, d’en Guillem Pellejero Pairó (Figueres), estudiant de l’INS Alexandre Deulofeu de Figueres i dirigit per Isabel Pineda

També es varen atorgar dos accèssits als treballs:

  • La transició democràtica a Figueres, d’Èric Roura Turegano (Figueres), de l’IES Ramón Muntaner, dirigit per Josep Colls Coma
  • Les Fires de Figueres a través dels seus cartells, per Miranda Soldevilla Cuartiella, de l’IES Ramón Muntaner

Volem felicitar al guanyador i als dos accèssits i donar les gràcies a tots els participants i informar que el treball guanyador apareixerà als propers Annals de l’Institut d’Estudis Empordanesos.

Us animem a participar en els següents Premis Albert Compte i bon estiu a tothom!

Autor Fotografia: Àngel Reynal