PREMIS JUVENILS DE TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT 2022

Enguany convoquem els:

XXI Premi Albert Compte a treballs de recerca d’humanitats i ciències socials

XXXII Premi Josep M. Álvarez a treballs de recerca de medi ambient i natura

I Premi Fàtima Bosch a treballs de recerca de ciències

Des de fa uns anys, l’organització dels PREMIS JUVENILS DE TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT es convoca de forma conjunta entre l’Institut d’Estudis Empordanesos (IEE) i la Institució Alt Empordanesa per a la Defensa i l’Estudi de la Natura (IAEDEN). Enguany s’ha afegit a la convocatòria l’Associació Catalana per la Divulgació Científica (ACDIC).

Les diferents institucions que organitzen aquests premis pretenen posar de relleu i homenatjar la figura d’uns professors, molt vinculats a la ciutat de Figueres, que, des dels seus respectius camps, mereixen un reconeixement per la seva tasca docent entre els joves. Amb el premi a la Dra. Bosch, l’ACDIC també vol retre homenatge a totes les professores de secundària que, a causa del seu gènere, no van poder exercir la docència a l’Alt Empordà ­fins l’any 1932.

Podran concórrer a aquests premis els treballs de recerca realitzats per estudiants de batxillerat durant el curs 2021-2022.

Els treballs presentats al Premi Albert Compte tindran una temàtica relacionada amb la Geografia, la Història i l’Art, i, de manera general, sobre les ciències socials, de l’àmbit empordanès.

Els treballs presentats al Premi Josep Ma. Álvarez han de tractar temes relacionats amb la natura i el medi ambient de l’Empordà o de qualsevol altre indret del planeta. Es valorarà l’aportació de l’alumne per millorar l’estat ambiental del nostre planeta en qualsevol dels seus àmbits: conservació del patrimoni natural (espècies i hàbitats), gestió dels residus, gestió de l’aigua, consum responsable, agricultura ecològica, mobilitat sostenible, energies renovables, arquitectura bioclimàtica, decreixement econòmic, etc.

Els treballs presentats al Premi Fàtima Bosch tindran una temàtica relacionada amb les Ciències, entre aquestes la Química, la Física i la Biologia, d’acord amb els continguts curriculars que es de­fineixen a Batxillerat. Es valorarà l’originalitat de l’enfoc.

BASES

  • L’extensió màxima és de 100 folis DIN A4, al marge dels complements gràfics i apèndix documentals
  • Els treballs han de ser redactats en llengua catalana
  • S’hauran de presentar en format PDF, fins a un màxim de 10 MB de pes
  • Ni a la portada del treball ni a l’interior podrà haver signes identificatius de l’autor, només el títol i un pseudònim
  • Els originals s’hauran d’enviar per correu electrònic, segons la categoria a la que es vulguin presentar, a les adreces info@iee.cat (Premis Albert Compte), iaeden@iaeden.cat (Premis Álvarez) i info@acdic.cat (Premis Fàtima Bosch), i s’han d’acompanyar d’un document word, a part, amb les dades identificatives de l’autor: nom i cognoms, pseudònim, dades de contacte (telèfon i email), nom del tutor/a del treball i centre d’ensenyament

El termini de presentació dels treballs s’acabarà el 18 de març del 2022 a les 24:00h.

Diptic_premis_2022

JURAT I PREMIS

El jurat estarà format per especialistes de les diferents matèries, docents i representants de l’Ajuntament de Figueres. El jurat pot deixar un premi desert si així ho estimés oportú.

El veredicte del jurat es donarà a conèixer el 22 d’abril en un acte ajustat a les circumstàncies sanitàries actuals. Es convocarà els participants i finalistes mitjançant correu electrònic.

Per cada convocatòria en sortirà un primer premi i dos accèssits. Als primers se’ls concedirà un import de 350 € i 150 € per cadascun dels accèssits.

Els primers premis hauran de presentar una síntesi del seu treball abans del 10 de juny, per ser publicats als Annals de l’Institut d’Estudis Empordanesos, amb una extensió màxima de 15 folis DIN A4 i segons les normes de presentació de la revista.

Normes

La participació en el concurs comporta l’acceptació d’aquestes bases per part dels concursants, així com del corresponent veredicte del jurat, que serà inapel·lable.

 

PER A MÉS INFORMACIÓ cal adreçar-se als correus electrònics dels organitzadors:

info@iee.cat (INSTITUT D’ESTUDIS EMPORDANESOS)

iaeden@iaeden.cat (IAEDEN)

info@acdic.cat (ACDIC)

 

imatgelogo_Iaeden

 

 

 

Els premis compten amb el suport de l’Ajuntament de Figueres, l’Institut Ramon Muntaner i l’Institut Cendrassos.

logo_ajuntamentINS_Ramon_Muntaner

2022-01-26T08:56:30+01:00

Share This Post, Choose Your Platform!

Go to Top