PREMIS JUVENILS DE TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT 2019

Enguany convoquem els:

XVIII Premi Albert Compte a treballs de recerca d’humanitats i ciències socials

XXIX Premi Josep M. Álvarez a treballs de recerca de medi ambient i natura

Des de fa uns anys, l’organització dels PREMIS JUVENILS DE TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT es convoca de forma conjunta entre l’Institut d’Estudis Empordanesos (IEE) i la Institució Alt Empordanesa per a la Defensa i l’Estudi de la Natura (IAEDEN) -que ja s’havia sumat a la convocatòria l’any 2013. Amb aquests premis, les dues institucions que els organitzen pretenen posar de relleu i homenatjar la figura de dues persones, molt vinculades a la ciutat de Figueres, que, des dels seus respectius camps, exerciren un destacat paper de docents entre els joves de la comarca.

Podran concórrer a aquests premis els treballs de recerca realitzats per estudiants de batxillerat durant el curs 2018-2019.

Els treballs presentats al Premi Albert Compte tindran una temàtica relacionada amb la Geografia, la Història i l’Art, i, de manera general, sobre les ciències socials, de l’àmbit empordanès.

Els treballs presentats al Premi Josep Ma. Álvarez han de tractar temes relacionats amb la natura i el medi ambient de l’Empordà o de qualsevol altre indret del planeta. Es valorarà l’aportació de l’alumne per millorar l’estat ambiental del nostre planeta en qualsevol dels seus àmbits: conservació del patrimoni natural (espècies i hàbitats), gestió dels residus, gestió de l’aigua, consum responsable, agricultura ecològica, mobilitat sostenible, energies renovables, arquitectura bioclimàtica, decreixement econòmic, etc.

BASES

  • L’extensió màxima és de 100 folis DIN A4, al marge dels complements gràfics i apèndix documentals
  • Els treballs han de ser redactats en llengua catalana
  • S’hauran de presentar en format PDF, fins a un màxim de 10 MB de pes
  • Ni a la portada del treball ni a l’interior podrà haver signes identificatius de l’autor, només el títol i un pseudònim
  • Els originals s’hauran d’enviar per correu electrònic, segons la categoria a la que es vulguin presentar, a les adreces info@iee.cat (Premis Albert Compte) o iaeden@iaeden.cat (Premis Álvarez), i s’han d’acompanyar d’un document word, a part, amb les dades identificatives de l’autor: nom i cognoms, pseudònim, dades de contacte (telèfon i email), nom del tutor/a del treball i centre d’ensenyament

El termini de presentació dels treballs s’acabarà el 15 de març del 2019 a les 24:00h.

JURAT I PREMIS

El jurat estarà format per especialistes de les diferents matèries, docents i representants de l’Ajuntament de Figueres. El jurat pot deixar un premi desert si així ho estimés oportú.

El veredicte del jurat es donarà a conèixer a final del mes d’abril en un acte públic on es farà el lliurament dels premis guanyadors. Aquest acte s’anunciarà prèviament i es convocarà els participants finalistes.

Es concediran un màxim de tres premis per als qui concorrin al Premi Compte i tres més per als qui concorrin al Premi Álvarez. El primer premi de l’Albert Compte és de 350 € i els dos accèssits de 150 €. El primer premi dels Àlvarez és també de 350 € i els dos accèssits de 150 € cadascun.

Els primers premis de les dues convocatòries hauran de presentar una síntesi del seu treball abans del 15 de juliol de 2019, per ser publicats als Annals de l’Institut d’Estudis Empordanesos, amb una extensió màxima de 15 folis DIN A4 i segons les normes de presentació de la revista

Normes

La participació en el concurs comporta l’acceptació d’aquestes bases per part dels concursants, així com del corresponent veredicte del jurat, que serà inapel·lable.

 

PER A MÉS INFORMACIÓ cal adreçar-se als correus electrònics dels organitzadors:

info@iee.cat (INSTITUT D’ESTUDIS EMPORDANESOS)

iaeden@iaeden.cat (IAEDEN)

imatgelogo_Iaeden

 

 

Els premis compten amb el suport de l’Ajuntament de Figueres i l’Institut Ramon Muntaner.

logo_ajuntamentINS_Ramon_Muntaner

 

díptic_p1

 

 

 

 

 

díptic_p2

 

 

 

jurat_participants

Foto dels premiats i participants presents a l’acte, i membres del jurat (foto Borja Balsera)