PRESENTACIÓ DELS ANNALS, 50 NÚMEROS DE LA PUBLICACIÓ

Quan la publicació miscel·lània d’un centre d’estudis arriba al seu número cinquanta denota el bon estat de l’entitat que el publica. Haver fet possible aquest llarg bagatge de publicacions, i des de fa anys de manera anual, és un èxit plural: de l’Institut d’Estudis Empordanesos, que avala la seva llarga trajectòria, i dels autors que hi han confiat per fer-hi arribar els seus treballs. Sense la dedicació d’uns i altres, sobretot en èpoques que no abundaven els treballs per publicar, i que els qui estaven al front de l’Institut van fer per maneres de trobar-los, ara no estaríem en aquest de moment de celebració. Pels molts treballs publicats, podem parlar d’una veritable enciclopèdia de l’Empordà que, a hores d’ara, a banda de la publicació en paper, és a l’abast dels estudiosos i interessats en el repositori digital RACO. Una manera, la darrera, que escampa el saber recollit en els Annals arreu del món. I, cada any, en fer balanç de les visites, es comprova que els treballs, alguns de ben antics, mantenen el seu interès pels lectors.

El coneixement avança per la recerca, la publicació i la difusió. Assegurar la publicació dels Annals ha estat la feina a què l’Institut d’Estudis Empordanesos ha dedicat més esforç al llarg del seus anys d’existència. És la publicació emblemàtica de l’entitat i el cap d’Esculapi el signe d’identitat. Ara vindran més números i més autors hi publicaran. S’introduiran les innovacions que calgui per mantenir la revista al dia i assegurar la qualitat de l’edició. L’accés seguirà sent obert. I la crida que des d’ara fem als autors és per als números que vindran. La celebració hi ha de ser. Però la millor celebració és que la revista tingui continuïtat i segueixi la periodicitat anual. Serà la demostració més evident que els Annals mantenen viu l’interès dels autors i dels lectors. I que la recerca local ben feta fa aportacions significatives a la ciència, l’arqueologia, la història, les arts i al coneixement de l’Empordà.

Per molts anys a tots i totes que han fet possible aquests cinquanta números i que en siguin molts més!

 

Pere Gifre

Director dels Annals

 

La Junta de l’IEE i la direcció dels Annals us convida a l’acte de presentació del número d’aquest any, i a la celebració que farem per haver assolit la fita dels 50 números, després de 60 anys (1959-2019) i la participació de 500 autors.

Text llegit en l’acta de celebració: Commemoracio_Annals_50

targeto

Foto_1

Presentació del volum núm. 50 a càrrec de Pere Gifre, director dels Annals, durant la taula de commemoració de l’anivesari de la publicació, amb Angès Lladó, alcaldessa de Figueres, i Anna Maria Puig, presidenta de l’IEE (foto Manel Casanovas)

Foto_2

La celebració va comptar amb un públic nombrós que ens va voler acompanyar (foto Manel Casanovas)

Foto_3

Pastís d’aniversari elaborat per la pastisseria Tall Dolç de Figueres (foto Manel Casanovas)

Foto_4

El director dels Annals, Pere Gifre, i la presidenta de l’IEE, Anna Maria Puig, fan l’honor d’encetar el pastís d’aniversari (foto Manel Casanovas)