El dijous 1 de juny, a les 7 h del vespre, a l’auditori Narcís Monturiol del Cercle Sport Figuerenc, presentarem el darrer número de la col·lecció Monografies Empordaneses. La publicació, que porta per títol “Sant Pere de Rodes, l’objectiu immortal. Fotografies i fotògrafs (segles XIX – XXI)”, és el catàleg de l’exposició que es va inaugurar, ara fa un any, al monestir, i que es va poder presentar per primer cop el passat 7 de maig durant els actes de l’11ena pujada. En aquesta ocasió, la presentació anirà a càrrec de les autores, i de l’arqueòloga territorial de Girona, Montserrat Mataró, que fou responsable de les excavacions al Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes entre final dels anys 80 i principi dels 90.

Sònia Masmartí i Anna Maria Puig, proposen un recorregut per les pàgines més recents de la història del monument, il·lustrada amb imatges, la major part inèdites, cedides per diversos arxius i col·leccions. Les fotografies de l’exposició, fetes per reconeguts fotògrafs de la zona o que s’hi desplaçaren per motius de treball, es troben a la part del catàleg. Aquest ha estat completat amb noves incorporacions, i amb biografies dels autors.

La publicació compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració de l’Ajuntament del Port de la Selva.