La primera xerrada del cicle de converses literàries tindrà lloc el proper divendres 4 de maig a la Biblioteca Carles Bosch de la Trinxeria de La Jonquera. Les dues escriptores que enceten aquesta sèrie de diàlegs seran Núria Esponellà i Mercè Saurina.

 

ESPONELLA_nuria_la hija de la nieveNúria Esponellà (Celrà, Gironès, 1959) és, a més d’escriptora, filòloga i professora d’ensenyament primari i secundari. Tot i estar molt vinculada al món pedagògic, és autora activa de poemaris i novel·les. Entre aquestes Gran Cafè (Columna, 1998), Un moment a la vida (Columna, 1999), El mateix vell amor (Columna, 2000), Temps de silenci (novel·la basada en la sèrie televisiva, 2002), Sunitha (Columna, Martínez Roca 2003), una novel·la testimonial sobre l’experiència de l’apadrinament a l’Índia, La Travessia (Columna, 2005), Rere els murs (La Butxaca, 2009), Una dona d’aigua (Columna, 2013) i La filla de la neu (Columna, 2016). Ha publicat també el llibre de narracions Petits grans plaers (Columna, 2006), fruit de la col·laboració radiofònica amb El Suplement de Catalunya Ràdio

Ha guanyat diversos premis literaris entre els quals cal destacar el Premi Ciutat d’Olot (1986), el Premi Mercè Bayona atorgat al poemari Un vent, una mar (Quaderns Crema, 1994), el Premi Ciutat de Badalona per la novel·la El mateix vell amor (2000), el Premi Goleta i Bergantí per La mirada de la gavina, prologat per Miquel Martí i Pol (Viena, 2001). També li ha estat atorgat el Premi Bonmatí de periodisme i el IV Premi Columna per la novel·la La travessia (2005). El 2009 va guanyar el Premi Nèstor Luján de novel·la històrica amb l’obra Rere els murs. Amb la novel·la Una dona d’aigua queda finalista al Premi Prudenci Bertrana 2012.

És col·laboradora habitual de premsa i ràdio. Ha treballat com a articulista a La Vanguardia, escriu per al El Punt diari i altres publicacions (Hora Nova). Ha col·laborat amb Catalunya Ràdio i amb el programa Tot és possible d’Elisenda Campsa a RAC 1.

 

MerceMercè Saurina Clavaguera (Girona, 12 de setembre de 1966) és escriptora i viu a Quart. Ha estudiat filologia catalana a la Universitat de Girona, filologia clàssica a la Universitat Autònoma de Barcelona i música als Conservatoris de Girona i Barcelona. Treballa de professora a l’Institut de Vilablareix.Va ser finalista del premi de novel·la curta Just Manuel Casero 2010 amb la seva primera novel·la Com llunes de Saturn, publicada per l’editorial Brau de Figueres el 2013. El 2013 guanya el Premi Ciutat de Mollerussa amb Rèquiem per a contrabaix, publicada per l’editorial Pagès de Lleida el 2014. Pel que fa a poesia té editat el recull El vespre que va morir la Jana (fragments), Premi Carminis 2009, al Senhal número 129. El seu tercer llibre, Entrades exhaurides, també ha estat editat per Brau edicions l’any 2015.

 

DSC_2736

Presentació de l’acte a la biblioteca de la Jonquera a càrrec de Mercè Crespo (foto Manel Casanovas)

 

 

 

 

 

 

 

DSC_2746

Les escriptores Núria Esponellà i Mercè Saurina entre Carla Ferrerós, cap de la Secció de Llengua, Literatura i Comunicació de l’IEE, i Anna Maria Puig, presidenta de l’IEE (foto Manel Casanovas)

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_2751

Bona rebuda per part del públic assistent (foto Manel Casanovas)