Recerca arqueològica 2022-20252024-05-18T07:04:24+02:00

Recerca arqueològica 2022-2025

L’èxit i l’interès dels resultats del projecte del quadrienni 2018-2021, va fer que l’Institut d’Estudis Empordanesos es presentés, de nou, al concurs públic del Departament de Cultural de la Generalitat de Catalunya per a l’aprovació de projectes quadriennals de recerca en matèria d’arqueologia i paleontologia, per al període 2022-2025. El projecte, amb el títol “La villa Castilione i la domum Sancte Marie uirgine Christi en el territorio o pagus Petralatense. La població altmedieval a l’entorn de l’estany de Castelló”, fou aprovat per la Subdirecció General del Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Paleontològic, per la qual cosa torna a comptar amb el finançament de la Generalitat.

Gràcies al conveni signat el 15 de desembre de 2022 amb l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, el projecte rep el suport econòmic d’aquesta institució per als quatre anys que dura el projecte. També compta amb el suport dels ajuntaments de Pedret i Marzà, i de Peralada, i amb la col·laboració del Museu d’Història de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU).

En aquest quadrienni l’equip s’ha vist incrementat fins a 40 investigadors, de diferents disciplines, dirigits per la Dra. Anna Maria Puig Griessenberger, especialistes que garanteixen la qualitat de la recerca. Si bé els objectius segueixen essent  l’estudi i la caracterització del poblament format l’entorn de la parròquia de Castelló al cim del Puig Salner, enguany s’ha ampliat la recerca a la zona del puig del Mercadal, on hi havia evidències de restes d’època romana. Així mateix, l’interès també s’ha centrat en el territori immediat i la població existent en els marges de l’estany de Castelló.

informe_2022

informe_2023

Novetats

Prova 4

gener 23rd, 2024|

Why do we use it? It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of

Prova 3

gener 19th, 2024|

VI REPENSEM L'EMPORDÀ. LA CULTURA POPULAR El proper 4 de novembre, a l'Auditori Narcís Monturiol del Cercle Sport Figuerenc, celebrarem el VI

Prova 1

gener 19th, 2024|

El dissabte 25 de novembre, un cop finalitzada la presentació dels Annals, tindrà lloc l'acte formal de col·laboració entre la nostra entitat,

Notícies

Galeria d’imatges

3 D

Go to Top