L’educació. Un sector estratègic per Figueres

Des de l’any 2018 l’Institut d’Estudis Empordanesos organitza aquesta jornada de debat, que ha tingut un considerable èxit de públic i una àmplia repercussió a nivell de ciutat i de comarca en les anteriors edicions. Per aquesta raó, creiem interessant seguir produint aquest format i continuar amb aquesta iniciativa d’interès social, que enguany s’organitza en dues taules rodones que giren entorn del tema de l’educació dels nostres joves, un sector estratègic que cal considerar i posar en valor per al futur i el desenvolupament de la nostra ciutat.

Les taules estan formades per diferents especialistes de trajectòria consolidada i experiència en el tema, conduïts per un moderador.

10-11h. TAULA NÚM. 1: QUE N‘HAURIEN D’ESPERAR LES FAMÍLIES DE L’ESCOLA / L’INSTITUT? QUINA ÉS L’APORTACIÓ DE LES FAMÍLIES A LES ESCOLES I ELS INSTITUTS?

  • Josep Fernández Menchón, mestre i director de l’Escola Mariàngels Anglada de Figueres
  • Pere Gifre Ribas, professor, ha estat director de l’Institut Alexandre Deulofeu de Figueres

Moderador: Santi Coll, periodista, director del setmanari de l’Alt Empordà

11-12h. TAULA NÚM. 2: PER QUÈ NO HI HA MÉS OFERTA D’ESTUDIS POST-OBLIGATORIS A FIGUERES I COMARCA

  • Quim Bosch, ha estat director territorial d’Educació
  • Lluís Batlle, cap de recursos humans de l’empresa Grup Calsina Carré S.L.
  • Jesús Quiroga, sub-director general d’Ocupació i Territori del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generaliltat de Catalunya

Moderadora: Montse Palma, professora de la Universitat de Girona

El debat se centrarà en analitzar la problemàtica social i econòmica que es genera al voltant de l’educació, amb una mirada sobre l’ensenyament obligatori, però, sobretot, en l’ensenyament post-obligatori. Es tractarà la importància de crear i disposar de cicles formatius ben estructurats que cobreixin les necessitats laborals reals de la ciutat i de la comarca.

L’acte finalitzarà amb una CONFERÈNCIA DE CLOENDA, a càrrec de Xavier Bonal, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, que aprofundirà en el tema de la segregació escolar, una situació que provoca desigualtats en els centres educatius i desemboca en oportunitats de formació desequilibrades i poc equitatives.

Malgrat totes les dificultats que ens ha imposat la crisi sanitària actual, que ens ha obligat a reprogramar l’activitat tal com la teníem prevista a pocs dies de la seva celebració, us convidem a assistir-hi en un nou format virtual.

IMPORTANT: cal inscriure’s al correu info@iee.cat abans del dijous 12 de novembre. Un cop inscrits, rebreu un enllaç per tal de seguir l’acte i poder participar en el debat enviant les vostres preguntes al xat que obrirem.

Amb el suport de:

 

 

 

 

 

 

 

Podeu veure el desenvolupament de la jornada al nostre canal de Youtube accedint al següen enllaç:

https://youtu.be/Cp0t4AunR1o