Montse_CastañoMontse Castaño (Sarrià de Ter, 1967). Formada a l’Escola Superior de Relacions Públiques per la UNED, ha treballat com a dinamitzadora cultural exercint tasques de comunicació, publicitat i màrqueting a l’Escola de pilots Center Vol, a l’aeroport de Girona, i al Museu de l’Anxova i de la Sal, de l’Escala.

Fins al maig de 2018 ha estat responsable del Departament Comercial i de l’Àrea de Comunicació, per a la província de Girona, a l’emissora de ràdio FEM GIRONA LA XARXA 92.7 fm, on també ha desenvolupat tasques de locució i creativitat.

Després de treballar setze anys en comunicació, l’any 2016 va publicar la seva primera novel·la, La dolça Caterina. L’última de les Malastruga, editada per Cal·lígraf.

Actualment treballa a la Biblioteca de l’Escala.

 

 

Cris_MasanésCristina Masanés (Manresa, 1965). Tot i néixer al cor del Bages, ja fa quasi trenta anys que viu a l’Alt Empordà. És llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona i Màster en estudis de Gènere per la Universitat de València. Treballa com a periodista freelance i col·labora amb diversos mitjans de comunicació i revistes, com ara Descobrir Catalunya o Sàpiens, així com per a diferents institucions culturals. Ha rebut diferents premis, com ara el guardó Carles Rahola de Periodisme, l’any 2008, per l’article La dona que va fascinar Dalí. Delirant i torbadora història de Lídia de Cadaqués.

Ha editat els llibres Lídia de Cadaqués (2001) i Germaine Gargallo. Cos, pintura i error (Llibres del Segle, 2014), i ha col·laborat en el catàleg Dalí. Afinidades electivas (2004). També ha escrit nombroses articles sobre art contemporani i sobre territori i cultura. Forma part de l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA).

Se sent còmode en un gènere híbrid entre l’assaig, la biografia i el relat. Està convençuda que l’Empordà, a més d’un gènere literari propi, és el millor lloc on viure.