Aquest any 2024 se celebra el centenari del naixement de l’escriptora Montserrat Vayreda i Trullol (Lladó, 28 d’agost de 1924). L’objectiu d’aquesta commemoració és el de difondre la seva obra i la seva persona, amb un seguit d’activitats que s’aniran desenvolupant al llarg de l’any.

L’activitat del proper dijous 23 de maig respon a la participació de l’Institut d’Estudis Empordanesos al programa d’actes que ha organitzat la Institució de les Lletres Catalanes (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya). Es tracta d’una conversa entre la filòloga Anna Maria Velaz, comissaria de l’Any Vayreda, i Josep Valls i Grau, escriptor, que esdevindrà un reconeixement a l’obra i la persona de l’homenatjada.

El passat dijous, 16 de maig, ja es va fer una primera taula rodona, amb la participació de Ricard Ansón, Miquel Duran, Josep Ministral i Alícia Viñas (per ordre alfabètic), i l’absència, justificada, de Lluís Roura.

L’activitat es farà a l’auditori del Cercle Sport Figuerenc, a les 7h de la tarda. L’entrada és gratuïta.

Més informació.

Per a veure la gravació de la jornada (feta per Carles Pujol de Tramuntana TV), seguir el vídeo del següent enllaç: https://youtu.be/SnzJSbkblbA?si=-GzovjzOIfa6S_8m

Auditori Narcís Monturiol durant la taula del 23 de maig, amb Anna Maria Velaz i Josep Valls (Foto Manel Casanovas)

Un moment de la conversa entre els dos convidats (Foto Manel Casanovas)

Presentació dels convidats a càrrec de la presidenta Anna Maria Puig (Foto Manel Casanovas)

Anna Maria Velaz, comissaria de l’any Vayreda (Foto Manel Casanovas)

Josep Valls, escriptor (Foto Manel Casanovas)