El diumenge 28 d’octubre, en col·laboració amb Via Pirena i el Setmanari L’Empordà, us oferim la sortida que tanca les VIII Jornades. L’Empordà. El paisatge com actiu econòmic. L’activitat que hem programat completa les visites que es varen fer el passat mes de maig a Palau-Saverdera i Albanyà. En aquesta ocasió podrem visitar, a les poblacions d’Avinyonet de Puigventós i Lladó, uns edificis que formen part del patrimonial local i que s’estan recuperant gràcies al suport econònim de l’Àrea de Monuments de la Diputació de Girona i dels respectius ajuntaments.

Podeu consultar el programa a la mateixa imatge que s’adjunta.

IMPORTANT: cal fer reserva pel dinar, ja que les places són limitades, a l’adreça info@iee.cat, fins el diumenge 21 d’octubre.

Foto_01

Visita a la Comanda d’Avinyonet de Puigventós, escoltant els comentaris de l’arquitecte de l’Àrea de Monuments de la Diputació de Girona, Lluís Bayona, autor del projecte de restauració i rehabilitació de l’edifici (foto Manel Casanovas)

Foto_02

L’arquitecte Lluís Bayona amb Anna Maria Puig, arqueòloga del projecte de restauració, acompanyats d’Antoni Cobos, investigador (foto Manel Casanovas)

Foto_03

Al final ens hem pogut aixoplugar dins l’església de Sant Esteve i seguir amb la visita (foto Manel Casanovas)

Foto_05

L’alcadessa d’Avinyonet, Júlia Gil, representant de la promoció dels treballs de consolidació, acompanyada del periodista Santi Coll, del Setmanari l’Empordà, un dels coorganitzadors de les Jornades, juntament amb Via Pirena i l’IEE (foto Manel Casanovas)

Foto_06

Segona part de les Jornades, dins l’església de Sant Feliu de Lladó, parroquial de la població fins l’any 1929, on s’han comentat els treballs de recuperació i consolidació per part de l’arquitecte de la Diputació, Lluís Bayona, amb l’alcalde Quim Tremoleda i Anna Maria Puig, arqueòloga del projecte (foto Manel Casanovas)

Foto_07

Altre imatge de la visita, guiada per l’alcalde Quim Tremoleda, en la que hem pogut contemplar les pintures murals que es conserven, que daten del segle XVIII (foto Manel Casanovas)

Foto_08

Abans de dinar hem visitat l’edifici del Sindicat de Lladó, avui de propietat de l’Ajuntament, que s’està arranjant per a diversos usos municipals (foto Manel Casanovas)