VISITA ALS TÚNELS DE SANT AGUSTÍ DE CASTELLÓ D’EMPÚRIES

Us oferim una visita, pel proper diumenge 30 d’abril, a la recent excavació arqueològica realitzada als túnels del convent de Sant Agustí de Castelló d’Empúries, guiada per la directora dels treballs, Anna Maria Puig, presidenta de l’IEE.

L’excavació forma part del projecte de recerca en arqueologia que l’IEE té en marxa des de l’any 2018, i que compta amb el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, i amb el suport de diferents entitats i administracions que s’hi han adherit (Institut Ramon Muntaner de Móra la Nova, Museu d’Història de Catalunya i Ajuntaments de Pedret i Marzà, i de Peralada).

La troballa ha aparegut darrerament a les notícies per la importància de l’antiguitat d’aquestes galeries, ja que han estat datades d’època romana republicana, això és del segle II aC. Per aquesta raó, avui les considerem el testimoni més antic que es conserva de l’origen de Castelló. A més, tenen la particularitat de trobar-se en un estat de conservació excel·lent!

Atès que l’espai és de dimensions reduïdes i que no hi poden accedir més de 20 persones de cop, proposem dos torns de visita. El primer serà a les 10 h del matí i el segon a les 11,30 h. És imprescindible que us hi apunteu, ja que la reserva es farà per estricte ordre d’inscripció. Un cop tancades les llistes, les persones que no hi hagin pogut accedir quedaran a la reserva per una altra ocasió.

Cal que ompliu el següent formulari: full_inscripció

Tram d’una de les galeries soterrànies del convent de Sant Agustí de Castelló d’Empúries (foto AMPuig)

 

Una imatge de la visita a l’interior dels túnels organitzada per l’Institut d’Estudis Empordanesos (foto Maria Barceló)

 

Durant la vista es varen donar a conèixer els resultats dels darrers treballs arqueològics realitzats (foto Manel Casanovas)