El diumenge 16 de juny es fa una segona sortida cultural per a conèixer els resultats de les intervencions del projecte de recerca en arqueologia de l’IEE. En aquesta jornada, la sortida, que es farà a peu, començarà a Vilanova de la Muga, on es reuniran tot els participants per a dirigir-se cap a l’ermita de Sant Joan Secloses, que és dins el terme de Vilanova de la Muga (Peralada). El recorregut, d’uns 3,5 quilòmetres, és fàcil. Només cal anar ben calçat.

A l’antiga parròquia de Sant Joan coneixerem els resultats de les excavacions fetes entre els anys 2023 i 2024, de la mà dels arqueòlegs que hi han participat. Abans, allà mateix, donarem un temps per a esmorzar, que cadascú s’haurà de portar.

Acabada la visita, es tornarà a Vilanova de la Muga, on la restauradora que va participar en la restauració de les pintures romàniques de l’església de Santa Eulàlia, Nuri de Toro, de 4Restaura, ens explicarà els treballs realitzats.

L’activitat és gratuïta. Només cal inscriure’s a l’adreça info@iee.cat, màxim fins al dijous 13 de juny.

ATENCIÓ: el diumenge anterior, el dia 9 de juny, està prevista una sortida similar, des de Castelló d’Empúries. Us podeu inscriure a una o altra de les visites.