En motiu del cinquantè aniversari de la mort de Carles Fages de Climent, s’estan realitzant al país diversos actes per homenatjar la figura de l’escriptor empordanès, amb l’objectiu de fer que sigui més conegut i valorat més enllà de la comarca de l’Alt Empordà. L’Institut d’Estudis Empordanesos s’ha sumat a la iniciativa dirigint l’activitat cap als estudiants dels centres de secundària de la comarca a través de la música. L’oferta, programada des de la Secció de Llengua, Literatura i Comunicació de l’IEE, s’ha presentat als centres de les ciutats de Figueres i Castelló d’Empúries, que són els més propers a la figura de l’escriptor. L’activitat s’ha promocionat en el dossier de premsa de l’Any Fages sota el títol: Els viatges de la paraula. Tramuntana poètica en clau de blues i rock: la poètica de Carles Fages de Climent:

http://cultura.gencat.cat/web/.content/commemoracions/anyFagesCliment/05-comunicacio/sala-premsa/arxius/dossier-premsa-any-FdC.pdf

La proposta ha consistit en introduir als alumnes l’obra poètica de Fages a través de fragments musicats, presentats en directe durant l’hora de classe, amb la participació d’Amadeu Casas, que ja l’any 2013 va editar un CD, anomenat Lo Gaiter de la Muga, amb la complicitat de Quico Pi de la Serra, Enric Cassasses, Pascal Comelade, Elena Gadel, entre d’altres.

El treball d’Amadeu Casas pretén aproximar l’escriptor al públic jove, i donar a conèixer el procés de la tria dels poemes i de la gestació de les cançons, tot farcint l’espectacle amb anècdotes i coincidències, a través d’una xerrada il·lustrada amb la interpretació d’alguna de les cançons del seu CD.

Finalment, l’activitat s’ha fet amb els alumnes de 4art d’ESO de l’INS Ramon Muntaner de Figueres, el dia 20 de novembre de 2019, d’acord amb la tutora Marta Planas. La segona s’ha ofert a l’INS Narcís Monturiol de Figueres, l’endemà, el dia 21, de la mà de la tutora Nadina Ros.

Més info sobre el músic

Foto_1

La sala de l’INS Ramon Muntaner plena amb els grups de 4art d’ESO de l’INS Ramon Muntaner (foto AMPuig)

Foto_2

El músic en plena actuació a l’INS Ramon Muntaner (foto AMPuig)

Foto_3

El músic en un altre moment de la interpretació (foto AMPuig)

Foto_4

El teatre de l’INS Narcís Monturiol amb els alumnes de 4art d’ESO (foto AMPuig)

Foto_5

Un moment de l’actuació a l’INS Narcís Monturiol (foto AMPuig)