foto

(foto David Borrat, Ara.cat)

 

Després d’una vida dedicada als altres, aquest abril ens ha deixat un empordanès singular, Eduard Puig Vayreda (Figueres, 1942-2018). Catorze entitats ens hem unit per dedicar-li un merescut homenatge. Hem triat el dissabte 30 de juny per a portar-lo a terme, en el recinte de la Canònica de Vilabertran. Oferim un concert amb música que a ell li agradava i l’acabarem amb un sopar bufet que ens permetrà fer un brindis de reconeixement amb els vins que tan estimava. Ens agradaria comptar amb la vostra presència, les places són limitades i us heu d’inscriure, fins al 20 de juny, en els llocs que indica el cartell (Presencialment a la seu de la DO Empordà. Av. Marignane, 2 de Figueres o amb un correu a homenatgepuigvayreda@gmail.com). Hi haurà un parlament únic, a càrrec del professor i periodista Jaume Guillamet.

Eduard Puig Vayreda va fer de la seva vida un maridatge d’inquietuds culturals, cíviques, polítiques i enològiques. Generós en la paraula, en l’amistat i en la docència, ara toca retornar-li allò que ens va donar amb la nostra assistència a l’homenatge.

Gràcies en nom dels organitzadors: Institut d’Estudis Empordanesos, Joventuts Musicals de Figueres, Denominació d’Origen Empordà, Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol d’Empordà, Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà, Atenea Agrupació de Cultura, Associació d’Amics de l’Institut Ramon Muntaner, Setmanari de l’Alt Empordà, Òmnium Cultural de l’Alt Empordà i La Cate-Espai Cultural de Figueres. Amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Vilabertran, Celler Cooperatiu d’Espolla i Celler Pere Guardiola i la complicitat de la seva família.

 

HOMENATGE, 30 DE JUNY

Adjuntem unes imatges de record de l’homenatge a l’Eduard Puig Vayreda, que va reunir més d’un centenar de persones, entre amics i famliars. El concert, amb la participació de la mezzosoprano Clara Gifre i el baríton Àlex Sanmartí, acompanyats del pianista Pere Puig, va reunir algunes de les àries d’òpera més apreciades per l’homenatjat. El recital potètic i literàri, per part de Cristina Cervià, va incloure diversos textos entorn del vi, acte que el mateix Eduard tenia interès en organitzar. La rapsoda ens ofereix els textos per torbar-los a llegir (El vi dels poetes). El periodista Jaume Guillamet va llegir un text en record de la figura i la personalitat del seu amic, que podeu recuperar en aquest enllaç (Text_Jaume_Guillamet). L’acte va ser conduit pel periodista Santi Coll i per la presidenta de l’IEE Anna Maria Puig.

Foto_1

L’església de Santa Maria de Vilabertran es va omplir per homenatjar l’Eduard Puig Vayreda. Més de 100 amics varen assistir a l’acte (foto Manel Casanovas)

Foto_2

Un moment de la presentació, a càrrec de Santi Coll, periodista, i Anna Maria Puig, presidenta de l’IEE (foto Manel Casanovas)

Foto_3

El pianista Pere Puig va interpretar “L’última primavera”, d’Edward Grieg, una melodia molt vinculada a la família, que interpretava el pare d’Eduard Puig al violí amb la colla de l’associació de Música (foto Manel Casanovas)

Foto_4

El baríton Àlex Sanmartí va interpretar, acompanyat al piano per Pere Puig, les àries d’òpera “Largo al factotum” (Il barbiere di Siviglia, de Gioacchino Rosini) i “Votre toast” (Carmen, de Georges Bizet), (foto Manel Casanovas)

Foto_5

La mezzosoprano Clara Gifre va interpretar, acompanyada al piano per Pere Puig, les àries d’òpera “Havanera” (Carmen, de Georges Bizet) i “Lascia ch’io pianga” (Rinaldo, de Georg Friedich Händel), (foto Manel Casanovas)

Foto_6

Clara Gifre i Àlex Sanmartí varen interpretar, a duo, acompanyats per Pere Puig, les àries d’òpera “Là ci darem la mano” (Don Giovanni, de Wolfgang Amadeus Mozart) i el popular brindis “Libiamo ne´lieti calici” (La Traviata, de Giuseppe Verdi), (foto Manel Casanovas)

Foto_7

Clara Gifre, Àlex Sanmartí i Pere Puig en acabar el brindis de la Traviata (foto Manel Casanovas)

Foto_8

Cristina Cervià va intercalar entre les àries d’òpera un recital poètic i literari amb textos entorn del vi, d’autors com Baudelaire, López Picó, Salvat Papasseit, Casasses, J. Pla, J. Carner, Marià Manent, JV Foix, Fages de Climent, Margarit i Verdaguer (foto Manel Casanovas)

Foto_9

El periodista Jaume Guillamet, amic de l’Eduard, va dedicar unes paraules en record de l’homenatjat (foto Manel Casanovas)

 

grup_2

Foto de grup amb la família i els intèrprets, i representants de les entitats que varen fer possible l’acte: l’Institut d’Estudis Empordanesos, Joventuts Musicals de Figueres, Denominació d’Origen Empordà, Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol d’Empordà, Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà, Atenea Agrupació de Cultura, Associació d’Amics de l’Institut Ramon Muntaner, Setmanari de l’Alt Empordà, Òmnium Cultural Alt Empordà i La Cate – Espai Cultural de Figueres. També cal agrair la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Vilabertran, el Celler Cooperatiu d’Espolla i el Celler Pere Guardiola (foto Manel Casanovas)