III CONGRÉS DE L’ESPAI CATALÀ TRANSFRONTERER (III CECT): “ELS CANTS DE LA CANYA”

Aquesta vegada us volem sorprendre amb una activitat diferent, que té un component històric i musical. Sabíeu que la canya de l’Empordà, sí, la dels canyers dels marges dels nostres camps o rius, tenia i té un prestigi internacional en la confecció d’instruments musicals de vent?

Enguany hem volgut dedicar aquesta celebració bianual a estudiar, documentar, mostrar i avaluar aquesta indústria, avui pràcticament desapareguda. El tema és apassionant, curiós i força desconegut.

El III Congrés de l’Espai Català Transfronterer se celebrarà el divendres 21 de maig a la tarda, a partir de les 4:30 h, a l’auditori dels Caputxins de Figueres, i finalitzarà amb un concert de música tradicional interpretat pel grup Els Quatrevents. L’endemà al matí, a les 12h, inaugurarem l’exposició al vestíbul del Cercle Sport Figuerenc, situat al carrer d’en Monturiol de Figueres, amb la presència de Maria Antònia Moner, hereva de la desapareguda empresa Monser que hi havia a Vila-sacra. L’exposició romandrà oberta fins el 17 de juliol. Ja us informarem de les visites guiades.

Les activitats seran presencials fins al límit de l’aforament permès (acceptació per ordre d’inscripció). També hi haurà l’opció de seguir-les en directe per canal de Youtube de l’IEE.

IMPORTANT: tots els actes són gratuïts. Només cal inscriure’s a l’adreça info@iee.cat abans del 19 de maig. Imprescindible per informar-vos de com accedir a la sala o per obtenir l’enllaç per seguir l’activitat en directe. Al correu heu d’indicar quina és l’activitat a la que us interessa assistir: congrés, concert i/o exposició.

DESCARREGUEU EL PROGRAMA EN AQUEST ENLLAÇ:

programa_congrés_IIICECT

L’activitat ha estat organitzada per:

 

 

 

 

 

 

Compta amb el suport de: