fbtMercè Cuartiella (Barcelona, 1964). És llicenciada en Filologia per la UB. Ha desenvolupat la seva tasca professional en el camp de la gestió cultural i actualment forma part de l’equip editorial Brau de Figueres.

És autora de diverses peces teatrals. En trànsit (2001) va ser seleccionada com a representant de l’estat espanyol per a participar en el World Youth Theatre 2000 de Londres i fou publicada al número 8 de la revista Escena. Enterra’m a Pequín (2006), fou guanyadora del I Premi Carlota de Mena 2005 i fou estrenada a Barcelona el 2007.

Entre les obres de narrativa que ha publicat esmentem Cuando las cosas van mal (1999; Premi de novel·la curta Ciudad de La Laguna, 1999);  Capitán Verne (Sirpus, 2005), escrita juntament amb Joan Manel Soldevilla; Germans, gairebé bessons (Brau Edicions, 2012; Premi Llibreter de narrativa); L’afer marsellès (Amsterdam llibres, 2014); Gent que tu coneixes (Proa, 2015; Premi Mercè Rodoreda 2014); i la darrera, Flor salvatge (Empúries, 2018).

També ha publicat alguns contes curts i estudis diversos, com ara “Una aproximació a l’obra teatral” dins Carles Fages de Climent (1902-1968), Poètica i mítica de l’Empordà, o 10 anys amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà.

Fins l’any 2009 fou conductora i guionista a Canal Nord del programa setmanal d’entrevistes ISBN, que analitzava l’actualitat literària del país i pel que van passar tot un seguit d’autors significatius de les lletres catalanes.

carles_mallolCarles Mallol (Figueres, 1981). És llicenciat en Comunicació Audiovisual en l’especialitat de Guió (Universitat Pompeu Fabra, 2003) i en Direcció i Dramatúrgia (Institut del teatre, 2013). Treballa com a guionista, com a autor i director teatral, i com a docent. S’ha format en diversos tallers de dramatúrgia amb autors com Javier Daulte, Roland Schimmelpfennig, Falk Richter, Martin Crimp, Carles Batlle o Sergi Belbel entre d’altres.

Com a autor i director de teatre, les obres més importants que ha estrenat són: Les males persones (versió lliure d’Els bandits de Schiller, amb la companyia Parking Shakespeare, 2016); Mata el teu alumne (Sala Flyhard, 2013); Tornem després de la publicitat (Sala Beckett, 2012, dir. Marc Angelet); M de Mortal (TNC, 2010, autor resident del projecte T6); Primaris (Teatre Tantarantana, 2010); Stereo (Teatre Tantarantana, 2009); una dramatúrgia d’Espectres d’Ibsen, juntament amb Magda Puyo (Teatre Romea, 2008, dir. Magda Puyo); Tres vint-i-set (Versus Teatre, 2007); i Molta aigua (Sala Beckett, 2007, dir. de Víctor Muñoz i Calafell), entre d’altres.

Com a guionista de televisió, ha treballat en sèries com Ventdelplà (DiagonalTV-TVC), La Riera (TVC) o Com si fos ahir (TVC). També ha estat coguionista de telefilms com Plou a Barcelona (juntament amb Pau Miró) o 4.000 dones (juntament amb Joaquim Oristrell i Marta Grau). Com a docent, imparteix classes a l’ESAD Eòlia (Barcelona) i a la Universitat Pompeu Fabra.

Ha guanyat el XXXVIII Premi Born amb Mata el teu alumne i ha estat finalista del Premi Bartrina 2005 amb Finestra a Manhattan.

 

Foto_1

Mercè Cuartiella i Carles Mallol acompanyats dels presentadors, Joan Manuel Soldevilla i Anna Maria Puig (foto Manel Casanovas)

Foto_2

Els membres del club de lectura de la biblioteca de Vilajuïga varen participar activament a la vetllada (foto Manel Casanovas)

Foto_3

Carles Mallol i M Mercè Cuartiella (foto Manel Casanovas)