Aquest any 2024 se celebra el centenari del naixement de l’escriptora Montserrat Vayreda i Trullol (Lladó, 28 d’agost de 1924). L’objectiu d’aquesta commemoració és el de difondre la seva obra i la seva persona, amb un seguit d’activitats que s’aniran desenvolupant al llarg de l’any.

L’Institut d’Estudis Empordanesos s’ha volgut sumar al programa d’actes que ha organitzat la Institució de les Lletres Catalanes (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya), amb dues taules rodones. La primera és la del dijous 16 de maig, que tindrà lloc al Cercle Sport Figuerenc del carrer d’en Monturiol de Figueres, a les 7h de la tarda. En aquesta hi participaran diferents pintors que varen mantenir una estreta relació amb Vayreda, basada en una sincera i fecunda amistat. Comptarem amb la participació de Ricard Ansón, Miquel Duran, Josep Ministral, Lluís Roura i Alícia Viñas (per ordre alfabètic).

La conversa entre els participants estarà moderada pel filòleg Joan Ferrerós, col·laborador i soci de l’IEE.

L’entrada és gratuïta.

Més informació.

Per si voleu seguir la conversa, gravada per Carles Pujol, de Tramuntana TV, cliqueu al següent enllaç:  https://youtu.be/gdGMzkOjzcg?si=iuk5Q00qmltxvah1 

Vista general de la sala amb el públic assistent a l’acte (Foto Manel Casanovas)

Els membres de la taula rodona, començant, d’esquerra a dreta, per Joan Ferrerós, moderador, Josep Ministral, Alícia Viñas, Ricard Ansón i Miquel Duran (Foto Manel Casanovas)

Josep Ministral i Alícia Viñas en un moment de la conversa (Foto Manel Casanovas)

Ricard Ansón i Miquel Duran en un moment de la conversa (Foto Manel Casanovas)